Νέοι εργάτες στον αμπελώνα

Αγαπητά μέλη της Ορθοδόξου Αδελφότητος της Εξωτερικής Ιεραποστολής και αναγνώστες του τόσο όμορφου και πολύ χρήσιμου περιοδικού σας, χαίρετε εν Κυρίω Ιησού Χριστώ.

Ήταν μεγάλη χαρά για εμένα προσωπικά, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ταξιαρχών Levin NZ, Αρχιμ. π. Μελέτιο και τον Πτυχιούχο της Πατμιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής κ. Μωυσή Taukei, υπήκοο Φίτζι, να παραβρεθούμε στην πρώτη σύναξη της Αδελφότητός σας μετά την περίοδο του κορονοϊού, στις 9 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, μετά την ευγενική πρόσκληση που μας απευθύνθηκε από τον πρόεδρο κ. Χαράλαμπο Μεταλλίδη και τα μέλη του Δ.Σ.. Σας ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας.

Είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί, στο πανί της οθόνης, την όμορφη ταινία για τις ιεραποστολικές προσπάθειες αλλά και τα αποτελέσματα της αγάπης του Σεβασμίου και Σεβαστού σε όλους μας Γέροντα Αμφιλοχίου, πρώην Μητροπολίτου Γάνου και Χώρας, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην Ιεραποστολική Μητρόπολη Νέας Ζηλανδίας ως Ποιμενάρχη της, που παρουσίασε τη ζωή και τις μαρτυρίες των Ιερέων μας, των Μοναχών και Μοναζουσών, των παιδιών του ορφανοτροφείου της Αγίας Ταβιθά και των αδελφών της νέας Εκκλησίας που έχει δημιουργηθεί στα νησιά Φίτζι αλλά και στο Βασίλειο της Τόγκα και στα Νησιά Σαμόα.

Βαπτίσεις στα Φίτζι από τον Μητροπολίτη και τον Πρωτοσύγκελλο π. Μελέτιο Πάντιτς

Μία ταινία διάρκειας μίας ώρας, δημιουργία των καλών και ικανών τέκνων της Εκκλησίας μας στην Νέα Ζηλανδία, του Άγγελου Γιαννούτσου, της Άννας Μάτση και των καλών συνεργατών τους, του Ευαγγέλου, της Πέτρας, της Ρίτσας, του Κώστα κ.ά.

Δόθηκε η ευκαιρία σε όλους μας να ενημερωθούμε, να συγκινηθούμε, να ευαισθητοποιηθούμε ακόμη περισσότερο και να μεγαλώσει με αυτό τον τρόπο η διάθεση μας να ζήσουμε, να συμβάλουμε και να συνεχίσουμε αυτή την όμορφη και τόσο θεοφιλή προσπάθεια.

Η ζωή όμως στην Ιεραποστολή συνεχίζεται και καθημερινά συμβαίνουν και ζούμε νέες εμπειρίες.

Ο π. Βαρθολομαίος αναμένει την κλήση του από τους γιατρούς για να υποβληθεί σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς, τριπλό Μπάι Πας. Ο π. Παναγιώτης έχοντας χάσει εντελώς την όρασή του, υποβάλλεται κάθε 2 ημέρες σε αιμοκάθαρση. Οι αδελφές Μελάνη και Ανυσία ανανέωσαν τις μοναστικές τους εμπειρίες ζώντας το τελευταίο χρονικό διάστημα στο ευλογημένη μονή του Κεχροβουνίου, υπό τις πνευματικές νουθεσίες της Καθηγουμένης Ιουλιανής, στο όμορφο νησί της Τήνου. Εκεί βρίσκονται και οι δόκιμες μοναχές από τα Φίτζι, Πελαγία και Αικατερίνη. Τα παιδιά μας, ο Γαβριήλ και ο Βασίλης παρακολουθούν τα μαθήματα του τελευταίου έτους της Πατμιάδος Εκκλησιαστικής Σχολής ενώ ο ήδη πτυχιούχος Μωυσής παρακολουθεί τα μαθήματα της ελληνικής γλώσσης σε πανεπιστημιακό επίπεδο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Ο π. Ανδρόνικος με την πρεσβυτέρα του Ιουλίτα και τα 4 παιδιά τους, με καταγωγή από τη νότιο Αφρική, ετοιμάζονται να μεταβούν και να διακονήσουν την Εκκλησία μας στα Φίτζι, ενώ την ίδια περίοδο τα καλά μας παιδιά από την Αμερική ο Μιχαήλ με την Ελισάβετ και τα παιδιά τους ετοιμάζονται να μεταβούν στην Τόνγκα, ώστε να ολοκληρωθούν οι προετοιμασίες για το άνοιγμα της Εκκλησίας του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου.

Ιατρική φροντίδα από τον ιατρό Μητροπολίτη κ. Μύρωνα

Εκεί ο Θεός επέτρεψε, έπειτα από 3 χρόνια απουσίας μας λόγω των κλειστών συνόρων και της σφοδροτάτης εκρήξεως του ηφαιστείου Πινατόγκα, που είχε ως αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να βρεθούν χωρίς σπίτια και χωρίς περιουσίες, κάποιοι δυστυχείς να σκεφτούν και να κάνουν πράξη την αφαίρεση της οικοσκευής του ιεραποστολικού κέντρου. Θα πρέπει λοιπόν να προβούμε στην αντικατάσταση της οικοσκευής για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε την παρουσία της οικογενείας του Μιχαήλ και του νέου Ιερέως εκεί.

Κατά τη διάρκεια της πρόσφατης παρουσίας μας στην Ελλάδα γίναμε αποδέκτες πολλών επιθυμιών και προτάσεων αδελφών μας, να έρθουν να βοηθήσουν στην ιεραποστολή και να δραστηριοποιηθούν κοντά μας ώστε να δημιουργηθούν τρόποι ενδογενούς και μόνιμης υλικής υποστηρίξεως της νέας Εκκλησίας. Αναμένουμε με πολλή χαρά και προσδοκούμε την έλευση και άλλων αδελφών μας που θέλουν να δώσουν μια μόνιμη προοπτική στην Εκκλησία μας στα νησιά.

Η Ιεραποστολή όμως δεν περιορίζεται μονάχα στα νησιά του Ειρηνικού αλλά πραγματοποιείται και στη χώρα της Νέας Ζηλανδίας όπου πάνω από τους μισούς κατοίκους δηλώνουν άθεοι ή άθρησκοι.

Οι ενορίες μας στο Ουέλλινγκτον, στο Ώκλαντ, στο Κράισττσερτς, στο Νιου Πλύμουθ, στο Χέιστινγκς, και ιδιαιτέρως το ευλογημένο Μοναστήρι μας των Ταξιαρχών στο Λεβίν υπό την πνευματική καθοδήγηση του Ηγουμένου Αρχιμ. Μελετίου, αποτελούν πνευματικούς πόλους Ιεραποστολικού έργου. Πολλοί νέοι και νέες από την κοινωνία της Νέας Ζηλανδίας που αναζητούν νόημα και προορισμό στη ζωή τους, πλησιάζουν και καταθέτουν τους προβληματισμούς και τις αναζητήσεις τους και λαμβάνουν κατήχηση και πρόταση ουσιαστικής ζωής. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο και πολλά υποσχόμενα πνευματικό έργο.

Επικαλούμαστε τη χάρη του Παναγάθου Θεού για τον επιστηριγμό όλων και ζητούμε για άλλη μια φορά τις προσευχές σας και την αγάπη σας παρέχοντας ως αντίδωρο από την πλευρά μας την ευγνωμοσύνη μας και την χαρά της εν Χριστώ ζωής.

Καλό υπόλοιπο της ευλογημένης Τεσσαρακοστής των Χριστουγέννων και με το καλό να υποδεχθούμε το Σαρκωθέντα Κύριό μας στην καρδιά και στη ζωή μας.

Μετ’ ευγνωμοσύνης και ευχών
† O Νέας Ζηλανδίας Μύρων

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων