|

Μικροί και μεγάλοι τρέχουν να ακούσουν τον λόγο του Θεού

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Χαίρετε εν Κυρίω.

Με πολλή χαρά επικοινωνώ μαζί σας για να σας ενημερώσω σχετικά με την πρόοδο των έργων και εν γένει της Ιεραποστολής.

Με τη χάρη του Θεού και την ευλογία του Πατριάρχου μας κ.κ. Θεοδώρου, όλα τα ιεραποστολικά και φιλανθρωπικά έργα προχωρούν ικανοποιητικά. Συνεχίζουμε τις εξορμήσεις μας στα χωριά, αλλά και σε μακρινές περιοχές, για τις κατηχήσεις, τις βαπτίσεις και όλα τα άλλα μυστήρια της Εκκλησίας μας.

Η δίψα των ανθρώπων είναι μεγάλη τόσο για να μάθουν για την Ορθοδοξία όσο και για να συμμετάσχουν σε όλα τα μυστήρια της Εκκλησίας μας. Πολύ συχνά δημιουργούνται νέες ενορίες σε απομακρυσμένα χωριά, όπου μέχρι τώρα οι άνθρωποι δεν γνώριζαν τίποτε για τον Χριστό και την Ορθόδοξη Εκκλησία. Πραγματικά, η χάρη του Θεού προπορεύεται και ανοίγει δρόμους προς δόξαν Θεού και σωτηρία των ανθρώπων.

Η δίψα των ανθρώπων είναι εμφανής για να ακούσουν λόγο Θεού. Μικροί και μεγάλοι τρέχουν, όσο μακριά κι αν είναι, όταν ο κατηχητής και ο ιερέας έρχονται στην περιοχή τους για κατήχηση. Η Ορθοδοξία τούς αναπαύει και δεν κουράζονται να ακούν επί πολλές ώρες. Οι ερωτήσεις που κάνουν είναι απλές αλλά ουσιώδεις. Δεν θα ξεχάσω μια φορά που μία γυναίκα με ρώτησε: Τι είναι τα Χριστούγεννα που εορτάζετε εσείς;

Όταν συμπληρωθεί η κατήχησις και βρεθούν τα χρήματα, προχωρούμε στην ανέγερση του ιερού ναού. Η χαρά τους κορυφώνεται όταν φτάσει η ημέρα των θυρανοιξίων, με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και των πολιτικών αρχών. Γίνεται τότε σωστό πανηγύρι και είμαστε σαν μια μεγάλη οικογένεια που τρώμε όλοι μαζί. Δοξολογούμε τον Θεό για την ευλογία αυτή. Είναι μεγάλη υπόθεση να απαρνηθεί κανείς την προηγούμενη θρησκεία του και να ασπαστεί τον Χριστιανισμό, την Ορθοδοξία.

Πάντοτε, όταν πηγαίνουμε στα χωριά, εκτός από την κατήχηση ή κάποιο άλλο μυστήριο της Εκκλησίας μας, τους μοιράζουμε και τρόφιμα και ρούχα. Τα τρόφιμα αυτά έρχονται με κοντέινερ από την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αυστραλία. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανάγκη και μας ζητούν να τους δώσουμε ό,τι έχουμε. Πολλές φορές περπατούν ξυπόλητοι ή φορούν παλιά ρούχα και παπούτσια. Τα παιδιά των σχολείων πεζοπορούν αρκετές ώρες, μέσα στη ζέστη του καλοκαιριού και στις βροχές την περίοδο των βροχών, κρατώντας στα χέρια τους τα λιγοστά βιβλία ή τετράδια, αφού δεν έχουν τσάντες.

Η αγάπη των ανθρώπων μάς στέλνει, είτε από το περίσσευμα είτε από το υστέρημα, ρούχα, τσάντες ή οτιδήποτε άλλο, που για τους φτωχούς ανθρώπους είναι πολύ χρήσιμα. Εδώ στην Ιεραποστολή όλα είναι χρήσιμα. Δοξάζουμε το όνομα του Θεού γι’ αυτή τη μικρή βοήθεια που μπορούμε να προσφέρουμε στους φτωχούς αυτούς ανθρώπους.

Σε λίγες ημέρες έρχονται Χριστούγεννα. Ολόκληρος ο κόσμος θα γιορτάσει μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Χριστιανοσύνης. Άραγε θα γιορτάσουν όλοι οι άνθρωποι τη μεγάλη αυτή γιορτή; Ας αναλογιστούμε κι εμείς την ευθύνη που έχουμε απέναντι στους ανθρώπους αυτούς. Ας δείξουμε την αγάπη μας, με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε, στους περιφρονημένους αδελφούς μας. Όλοι είμαστε παιδιά του Θεού και όλοι δικαιούμαστε να απολαύσουμε όχι μόνο τα πνευματικά αγαθά αλλά και τα υλικά.

Ο Κ. Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος

This page is also available in English

Περισσότερα