Φίλτατοί μου,

Με ιδιαίτερη χαρά επικοινωνώ με την αγάπη σας από τα ευλογημένα Φίτζι στα οποία με την βοήθεια του Παναγάθου Θεού έφτασα καλά και ανέλαβα τη συνέχιση των προγραμματισθέντων έργων.
Ο προϋπολογισμός για την ανέγερση του Ιερού Ναού της αγίας Τριάδος θα ανέλθει στο ποσόν των 80.000-90.000 €. Αναμένουμε την έγκριση από την αρμόδια κρατική υπηρεσία για να αρχίσει το έργο.

Με θερμές ευχές και ευχαριστίες για όλα, ιδιαιτέρως δε για την παρουσία και πρόθυμη συμπαράστασή σας στις χειροτονίες των ήδη Πρεσβυτέρων Φιτζιανών π. Βαρνάβα και π. Γεωργίου.

Ευχέτης σας προς Κύριον
† ο Νέας Ζηλανδίας Αμφιλόχιος

Προηγούμενο άρθροΝαλίνα: δάκρυ ζωής, ανθοφορία ψυχής
Επόμενο άρθροΠώς έγινα Ορθόδοξος
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλόχιος γεννήθηκε το 1938. Από το έτος 1968 διακόνησε την Ιεραποστολή στην Κένυα και το Κογγό. Χειροτονήθηκε επίσκοπος το 2005 και ανέλαβε την διαποίμανση της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας. Κατά την 13ετή διακονία του σε αυτήν ίδρυσε ιεραποστολές στα νησιωτικά κράτη Φίτζι, Τόγγα και Σαμόα με θαυμαστά αποτελέσματα. Το 2018 παραιτήθηκε λόγω γήρατος και τοποθετήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Γάνου και Χώρας στα ευρωπαϊκά παράλια της Προποντίδας.