Η Ορθοδοξία αναγεννάται στην Αρούσα

Ύστερα από πολλά χρόνια ιεραποστολικής στασιµότητας, αναζωπυρώθηκε η Ιεραποστολή στην Αρούσα, µε την προετοιµασία και βάπτιση επτά νέων ανθρώπων. Αξίζει να σηµειωθεί ότι η Ιεραποστολή στη Αφρικανική Ήπειρο άρχισε στις αρχές του περασµένου αιώνα στην παραπάνω περιοχή από τον αείµνηστο Αρχιµανδρίτη Νικόδηµο Σαρίκα.

Ο π. Φώτιος Χατζηαντωνίου με τους εφτά νεοφώτιστους της Αρούσας
Ο π. Φώτιος Χατζηαντωνίου με τους εφτά νεοφώτιστους της Αρούσας

Δόξα τῷ Θεῷ πάντων ἔνεκα!

Στην ιεραποστολική προσπάθεια της Ιεράς Μητροπόλεως Ειρηνουπόλεως ανοίγεται νέα προοπτική.

Η επιθυµία της Α.Θ.Μ. του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής κ.κ. Θεοδώρου, να δηµιουργηθεί Ιεραποστολικό Κέντρο στην Αρούσα, πόλη της ΒΑ Τανζανίας, που βρίσκεται σε απόσταση 90 περίπου χλµ. από τα σύνορα µε την Κένυα, αρχίζει να λαµβάνει σάρκα και οστά. Κατόπιν της ευλογίας του Σεβ. Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δηµητρίου, πραγµατοποιήθηκαν δύο επισκέψεις του γράφοντος στην παραπάνω περιοχή. Με τη χάρη του Θεού βρέθηκε κατάλληλο οικόπεδο, για τη δηµιουργία Ιεραποστολικού Κέντρου, έκτασης 20 στρεµµάτων και αξίας 50.000 €.

Ελπίζουµε, ότι ο Θεός θα φωτίσει κάποιους από τους ανθρώπους Του, να το χρηµατοδοτήσουν µέσω της έγκριτης Αδελφότητάς σας. Στο σηµείο αυτό, θα θέλαµε για µία ακόµη φορά να εκφράσουµε από τα βάθη της ψυχής µας τη µεγάλη µας ευγνωµοσύνη για τη µέχρι τώρα στήριξή σας σε πολλά από τα έργα της Ιεράς µας Μητρόπολης.

Επίσης, θέλουµε να πληροφορήσουµε όλους τους αγαπητούς φίλους µας, ότι ύστερα από πολλά χρόνια ιεραποστολικής στασιµότητας, αναζωπυρώθηκε η Ιεραποστολή στην Αρούσα, µε την προετοιµασία και βάπτιση επτά νέων ανθρώπων. Αξίζει να σηµειωθεί ότι η Ιεραποστολή στη Αφρικανική Ήπειρο άρχισε στις αρχές του περασµένου αιώνα στην παραπάνω περιοχή από τον αείµνηστο Αρχιµανδρίτη Νικόδηµο Σαρίκα.

Ελπίζουµε ότι ο αριθµός επτά των νέων µελών της Ορθοδόξου Εκκλησίας µας στην παραπάνω περιοχή δεν είναι τυχαίος. Επί πλέον, πιστεύουµε ότι θα πολλαπλασιαστούν εκεί οι πιστοί µε γρήγορους ρυθµούς. Γι’ αυτό, αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, ζητούµε την οικονοµική συνδροµή σας για το παραπάνω εγχείρηµα.

Τελειώνοντας, θέλουµε να υπογραµµίσουµε, ότι η Αρούσα βρίσκεται σε καίριο σηµείο της Αφρικής, όπου αναπτύσσονται διακρατικές συνεργασίες των γύρω κρατών. Επίσης, η Ελληνική Κοινότητα της Τανζανίας λειτουργεί εκεί σχολείο µε υψηλές µορφωτικές υπηρεσίες και είναι πρόθυµη να παράσχει βοήθεια, όπως μας διαβεβαίωσε ο πρόεδρός της. Εποµένως, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να καρποφορήσει η Ορθόδοξη Πίστη προς δόξαν Θεού και σωτηρία των ψυχών των εκεί διαβιούντων, για τους οποίους έχυσε το Πανάγιο επί του Σταυρού αίµα Του ο ενανθρωπίσας διά την Σωτηρία του σύµπαντος κόσµου Υιός και Λόγος του Θεού. Ο Θεός να δώσει.

Αρχιµ. Φώτιος Χατζηαντωνίου
Πρωτ. Ι.Μ. Ειρηνουπόλεως

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων