Στα 60 μας χρόνια

Τα λόγια φαντάζουν φτωχά, για να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη μας για την πολυετή και πολυδιάστατη προσφορά της Αδελφότητος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης προς τις απανταχού της γης Ιεραποστολές. Μέσα στα εξήντα χρόνια λειτουργίας, έχοντας ως πνευματικό ιδρυτή τον μακαριστό και πρωτοπόρο Ιεραπόστολο Αρχιμανδρίτη π. Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο, και τον μακαριστό ιατρὸ κ. Παναγιώτη Παπαδημητρακόπουλο, το πεδίο δράσης της Αδελφότητος έχει επεκταθεί σε όλα τα επίπεδα του πνευματικού και φιλανθρωπικού έργου των ορθοδόξων ιεραποστολών.

Η αγάπη του Προέδρου και Άρχοντος Ορφανοτρόφου κ. Χαραλάμπους Μεταλλίδη, του Αντιπροέδρου και ποιητού της Ιεραποστολής κυρίου Νόστη Ψαρρά και όλων των μελών γίνεται τροφή για τον αναγκεμένο, καθαρό νεράκι για τον διψασμένο, βάλσαμο για τις πληγές των ασθενών και παρηγοριά για τους κατατρεγμένους.

Η υποστήριξη της Αδελφότητος συγκεκριμένα στο έργο της Ιεράς Επισκοπής Αρούσας και Κεντρικής Τανζανίας είναι τεράστια. Από το 2017 έως και σήμερα έχουν ανεγερθεί 7 Ιεροί Ναοί, έχουν διανοιχθεί πλέον των δεκαπέντε γεωτρήσεων και υποστηρίζεται η καθημερινή και απρόσκοπτη λειτουργία της πολυκλινικής μας στο Ιεραποστολικό Κέντρο του Κινταμάλι.

Εύχομαι ο Πανάγαθος Θεός να ευλογεί και να επαυξάνει το έργο της Αδελφότητος επ’ αγαθώ της Ορθοδόξου Ιεραποστολής

ρούσας γαθόνικος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων