Η Ορθοδοξία στην Ανατολική Ουγκάντα

Ένα νοερό ταξίδι στις εσχατιές της Ανατολικής Ουγκάντας έκαναν οι φίλοι της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση της 12ης Μαρτίου 2023.

Ο Επίσκοπος Τζίντζας κ. Σίλβεστρος (Kisitu) παρουσίασε την πρόοδο της Ιεραποστολής στη νεοπαγή επισκοπή της Ανατολικής Ουγκάντας και γενικότερα την εξέλιξη της Ορθόδοξης παρουσίας στη χώρα.

Ιδιαίτερα τόνισε πως η Ουγκάντα είναι η μητέρα της Ιεραποστολής στην υποσαχαρική Αφρική, καθώς εδώ έδρασαν οι δύο πρώτοι Ορθόδοξοι ιεραπόστολοι π. Νικόδημος Σαρίκας και π. Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος.

Τέλος, υπογράμμισε την έντονη ανάγκη για ανοικοδόμηση σχολείων και νέων εκκλησιών στις Ορθόδοξες κοινότητες της περιοχής και ζήτησε για αυτό τη βοήθεια όλων μας.

Δείτε περισσότερα

Η Ορθοδοξία στην Αιθιοπία

Ευχαρίστησε την Αδελφότητα για την υποστήριξη και την προσφορά εδώ και 60 χρόνια στους πολύπαθους λαούς της Αφρικής και ιδιαίτερα στην χώρα της Αιθιοπίας.

Ναός ἐστε Θεοῦ ζῶντος

«Οὕτως λέγει Κύριος· ὁ οὐρανός μοι θρόνος, ἡ δὲ γῆ ὑποπόδιον τῶν ποδῶν μου· ποῖον οἶκον οἰκοδομήσετέ μοι; καὶ ποῖος τόπος τῆς