Η ιερατική καλλιέργεια στο Μαλάουι

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Με τη Χάρη του Κυρίου μας Ιησού Χριστού και τη σεπτή ευλογία του Πατριάρχου της Αγάπης, αγωνιζόμαστε να επιτελούμε το πολυεύθυνο έργο του επισκόπου, που μας ανέθεσε η Εκκλησία όσο το δυνατόν ευσυνείδητα.

Στα πλαίσια της ευθύνης μας διαπιστώσαμε ότι δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν καρποί στον ιεραποστολικό αγρό της Επισκοπής μας, εάν δεν υπάρχει πλησίον των γραφείων της Επισκοπής μας οίκημα που να φιλοξενεί τους ιερείς, ώστε να καταρτίζονται και να προετοιμάζονται κατάλληλα, για να εργάζονται ως ιερείς-ιεραπόστολοι.

Δόξα τω Θεώ, διότι στο οικόπεδο όπου κτίστηκαν τα γραφεία, υπάρχει ένα παλαιό οίκημα, το οποίο σε πρώτο στάδιο ανακαινίστηκε για να φυλάσσονται τα πράγματα που ερχόντουσαν μέσω κοντέινερ για τη βοήθεια των εδώ αναγκεμένων αδελφών.

Όμως, αγαπητοί μου συνεργάτες και συγκυρηναίοι, διαπιστώσαμε με πόνο ψυχής, ότι οι εν ενεργεία ιερείς μας δεν γνωρίζουν πολλά αναγκαία πράγματα για την ιερή διακονία τους ως λειτουργών στο άγιο θυσιαστήριο.

Ειδικότερα, κατόπιν επισταμένου ελέγχου, αντιληφθήκαμε ότι οι περισσότεροι από αυτούς, εν όψει μάλιστα της εισόδου μας στο Άγιο Τριώδιο, δεν γνωρίζουν να τελούν τη Θεία Λειτουργία των προηγιασμένων δώρων, η οποία τελείται κατά τη διάρκεια των καθημερινών ημερών της Μ. Τεσσαρακοστής και τις τρεις πρώτες ημέρες της Μ Εβδομάδος.

Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε με τους συνεργάτες μας, να δώσουμε προτεραιότητα τάχιστη στο έργο της περαιτέρω ανακαινίσεως του παλαιού οικήματος που προαναφέραμε, ώστε να καταστεί κατάλληλο τις αμέσως προσεχείς ημέρες για τη φιλοξενία των ιερέων, για να διδαχθούν σχετικά με την τέλεση της κατανυκτικής Θείας Λειτουργίας των προηγιασμένων δώρων, ως επίσης και άλλων ειδικών ακολουθιών της περιόδου του Τριωδίου.

Όμως επειδή ο χρόνος είναι περιορισμένος, διά τούτο πολύ γρήγορα έγιναν οι κατάλληλες συνεννοήσεις και πιστεύουμε, πρώτα ο Θεός, οι εργασίες να αρχίσουν αύριο.

Δεν χρειάζονται πολλά χρήματα. Πέντε χιλιάδες ευρώ είναι αρκετά, ώστε να λειτουργήσει αυτό το θεάρεστο έργο, που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για μας να έχει την αρχή του αυτή την ψυχωφέλιμη περίοδο του Τριωδίου.

Κτυπάμε διακριτικά την πόρτα της καρδιάς σσς. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες που έχετε. Όμως ελπίζουμε στο έλεος του Θεού, το οποίο πιστεύουμε θα σας βοηθήσει, όχι μόνο να μας συμπαρασταθείτε, αλλά επίσης να έχετε πλούσια την ευλογία Του στα έργα και τους κόπους σας.

Με πολλή αγάπη ευχαριστούμε για την πάντοτε και παντοιοτρόπως πολύτιμη βοήθειά σας.

Ευχόμεθα καλό Τριώδιο και πάντα να προΐστασθε καλών έργων εις δόξαν Θεού.

Μετά πολλής ευγνωμοσύνης
✝Ο Μαλάουι Φώτιος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων