Αποστολή βοήθειας για την πανδημία

Αγαπητοί φίλοι της ιεραποστολής,

Με μεγάλη χαρά επικοινωνώ και πάλι μαζί σας σε μια περίοδο που όλη η ανθρωπότητα ταλανίζεται από την πανδημία. Όλος ο κόσμος ζει πρωτόγνωρες εμπειρίες και δυστυχώς τις περισσότερες συνέπειες επωμίζεται στους ώμους της η Εκκλησία, αφού για μια ακόμη φορά όλα τα τόξα στρέφουν τα βέλη τους στον στόχο που πάντα θεωρούν αγκάθι στα κακόβουλα σχέδιά τους, στην Εκκλησία του Χριστού.

Οι αδελφοί μας στην Αφρική τώρα δεν έχουν μόνο να αντιμετωπίσουν την φτώχεια, την έλλειψη καθαρού νερού και τις απλές αρρώστιες αλλά έρχονται να πολεμήσουν και την πανδημία της κινεζικής γρίπης. Μα πως να την αντιμετωπίσουν; Εδώ δεν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε εμείς που θεωρούμαστε ανεπτυγμένα κράτη. Με τι χρήματα θα αγοράσουν αντισηπτικά, μάσκες και οινοπνεύματα; Όταν δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν το φαγητό που χρειάζεται μια οικογένεια για να ζήσει, θα μπορέσουν να αγοράσουν όλα αυτά; Φυσικά και δεν μπορούν.

Και σε αυτό τον αγώνα έρχεστε εσείς να μας συμπαρασταθείτε. Έρχονται δίπλα μας οι φίλοι της ιεραποστολής να γίνουν συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες μας. Έρχεστε εσείς να κάνετε πράξη τα λόγια του Χριστού. Έρχεστε εσείς να μοιράσετε την αγάπη που έχετε μέσα στην καρδιά σας για τον Θεό με τους συνανθρώπους σας στην Αφρική.

Την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου με τη χάρη του Θεού και τις ευχές και ευλογίες του Πατριάρχη μας κ. Θεοδώρου Β´, φορτώσαμε δύο κοντέινερ με ανθρωπιστική βοήθεια και πολλά σχολικά είδη για τα παιδιά της Γουινέας και για τα παιδιά της Ζιμπάμπουε. Όλες οι ευλογίες που προορίζονται για τη Ζιμπάμπουε προσφέρθηκαν με πολλή αγάπη από τους φίλους της ιεραποστολής από την αγιοτόκο Μυτιλήνη με φροντίδα του κ. Παναγιώτη Τηνιακού. Τρόφιμα για τη Γουινέα προσφέρθηκαν από τον πατέρα Παντελεήμονα Πούλο. Ολοκαίνουργια ρούχα εστάλησαν από το Λονδίνο από την ευλαβεστάτη κυρία Ευδοκία Κυπριανού με φροντίδα του πατρός Ιωσήφ Παλιούρα και τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα.

Τα κοντέινερ ξεκίνησαν το μακρινό τους ταξίδι για να δώσουν χαρά στα αδέρφια μας στην Αφρική. Τώρα χτυπάμε την δική σας πόρτα, την πόρτα της καλής σας καρδιάς, για να μας βοηθήσετε να πληρώσουμε τα ναύλα. Για το κοντέινερ της Γουινέας χρειάζονται 3850 € και για το κοντέινερ της Ζιμπάμπουε χρειάζονται 5700 €. Είμαι σίγουρος ότι και πάλι θα ανταποκριθείτε στο κάλεσμα μας. Γνωρίζουμε τις δύσκολες στιγμές που περνάει όλος ο κόσμος και ιδιαίτερα οι ευεργέτες μας, αλλά δεν έχουμε άλλη πόρτα για να χτυπήσουμε.

Σας εύχομαι καλή δύναμη και ο άγιος μεγαλομάρτυς Δημήτριος ο μυροβλύτης, ο προστάτης της Θεσσαλονίκης, να σας ευλογεί και να σας αγιάζει και η ευχή του Πατριάρχη μας να σας συνοδεύει πάντα. Να προσέχετε τους εαυτούς σας και ας ευχηθούμε σύντομα να λυτρωθούμε από τον αόρατο εχθρό της πανδημίας.

Με αγάπη Χριστού,
† Ο Γουινέας Γεώργιος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων