Η Ιεραποστολή στην Βόρεια Κένυα

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,
Χριστός ανέστη!

Τρανταχτό και πανορθόδοξο το αναστάσιμο μήνυμα της ζωηφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας, το οποίο μάς ενδυναμώνει πνευματικά στον ιερό σκοπό μας. Η Ιερά Επισκοπή Νυέρι, όπως και κάθε επισκοπή στην αφρικανική ήπειρο, βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπη με μεγάλες προκλήσεις. Η θεία χάρις η τα ασθενή θεραπεύουσα και τα ελλείποντα αναπληρούσα είναι καθημερινά η κινητήρια δύναμη στη ζωή μας.

Η αποστολή μας δύσκολη! Καθημερινά πρέπει να στηρίζουμε οικονομικά και πνευματικά τους κληρικούς μας. Έπειτα, εκατοντάδες ορφανά αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον. Βλέποντάς τα με ζήλο να χτίζουν εκκλησίες προς δόξαν Θεού, έχουμε παράλληλα να αντιμετωπίσουμε την μεγάλη πρόκληση της μάθησης. Με τα λιγοστά μας μέσα παλεύουμε να τα μορφώσουμε και να τα εξοπλίσουμε με γνώσεις και εφόδια, για να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον.

Η επισκοπή μας έχει μεγάλη ανάγκη την προσευχή και στήριξη περισσότερων ατόμων, ώστε να ανταπεξέλθουμε στο έργο μας και να προσφέρουμε το καλύτερο σε όλους αυτούς που μας εμπιστεύθηκε ο Κύριος. Με διαφάνεια φροντίζουμε καθημερινά, ώστε η κάθε είδους υλική προσφορά από το περίσσευμα ή το υστέρημά σας να μετατρέπει το όνειρο για ζωή σε πραγματικότητα.

Ευχόμαστε ο αναστάς Ιησούς Χριστός να ευλογεί όλους και να χαρίζει υγεία, ευλογία και άπειρο το έλεός Του.

† Ο Νυέρι Νεόφυτος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων