Εκκλησία-χορτοκαλύβη στη Μαδαγασκάρη

Αποστολή μας ο φωτισμός του κόσμου

Αγαπητέ πρόεδρε και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής,

Χριστός Ανέστη!

Παρ’ όλες τις οικονομικές δυσκολίες μας, ο αγώνας της Ιεραποστολής συνεχίζεται στην όμορφη και βασανισμένη νήσο της Μαδαγασκάρης. Η Εκκλησία μας μέρα με τη μέρα αυξάνει, τόσο σε έμψυχο δυναμικό όσο και σε επίπεδο κτηριακών εγκαταστάσεων, ήτοι με την κατασκευή Ιερών Ναών, του ορφανοτροφείου στην πρωτεύουσα, το οποίο χρηματοδοτείται και μέσω ευγενούς δωρητρίας της Αδελφότητάς σας, μιας σχολής πανεπιστημιακού επιπέδου, και όλα αυτά φυσικά συνδυαζόμενα πάντοτε με την εν γένει φιλανθρωπική δράση προς τους απόρους, ασθενείς και χρήζοντες γενικώς αγάπης και ηθικής και υλικής συμπαράστασης.

Έχουμε πει πολλές φορές ότι η Ιεραποστολή δεν είναι μόνον διακήρυξη του Θείου Λόγου και ευαγγελισμός του λαού αλλά και προσφορά φιλανθρωπίας και εμπράκτου υλικής αρωγής. Και όλα αυτά ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων, χρώματος και φυλετικών ή εθνικών ιδιαιτεροτήτων. Η Πίστη μας είναι ζωντανή και καθάρια σαν το ατόφιο χρυσάφι και έτσι πρέπει να προσφέρεται, όπως εξ άλλου την παραλάβαμε· «ἐάν πεινᾶ οὐν ὁ ἐχθρός σου, ψώμιζε αὐτόν, ἐάν διψᾶ πότιζε αὐτόν, τοῦτο γάρ ποιῶν ἄνθρακας πυρός σωρεύσεις ἐπί τήν κεφαλήν αὐτού» (Ρωμ. ιβ΄, 20).

Αναμένοντας την παράδοση του νερού

Αυτό είναι και το μεγαλείο και η διαφοροποιός δύναμη της Ορθοδοξίας, την οποία ασπάζονται όλο και περισσότερο οι αδελφοί μας στην Τρίτη Ήπειρο· η ανιδιοτελής αγάπη. Η αγάπη χωρίς αναμονή για ανταπόδοση και με μοναδική προσμονή τον φωτισμό και την ψυχική σωτηρία, τα οποία είναι και οι ως άνω αναφερόμενοι εκ του Αποστόλου των Εθνών «άνθρακες» της Πίστεως.

Μετά μεγάλης χαράς λοιπόν σας ανακοινώνουμε ότι το Ιεραποστολικό έργο, σε συνεργασία πάντα με τους ιερείς μας, προχωρεί και είμαστε πλέον έτοιμοι να αρχίσουμε την ανέγερση Ιερού Ναού στην πόλη Diego του Βορρά. Είναι μια πόλη στην οποία προ ολίγων ετών έγιναν οι πρώτες βαπτίσεις, αυτήν δε την στιγμή υπάρχει ένας ικανός αριθμός κατηχουμένων. Ο Ιερός Ναός θα προορίζεται για να καλύψει τις ανάγκες της Εκκλησίας μας σε μια περιοχή όπου μόλις τώρα η Ορθόδοξος Πίστη κάνει αισθητή την παρουσία της ιδιαιτέρως μάλιστα από την στιγμή που θα υπάρξει ο πρώτος Ορθόδοξος Ναός. Η ανέγερσίς του θα στοιχίσει περίπου 25.000 €.

Εκκλησία-χορτοκαλύβη στη Μαδαγασκάρη

Γνωρίζουμε την οικονομική δυσκολία την οποία διέρχεται η πατρίδα μας. Γνωρίζουμε όμως και την καλή και φιλότιμη διάθεση των Ελλήνων, οι οποίοι μέσα στην οικονομική κρίση την οποία υφίστανται, βρίσκονται πρωτοπόροι στη φιλανθρωπία και στην ιεραποστολική δράση. Από μια φτωχή και μικρή χώρα σήμερα, ευαγγελίζεται μια μεγάλη ήπειρος που μέχρι εχθές ζούσε στο σκοτάδι και στην πλάνη των ειδώλων, του παγανισμού και των απανταχού τω κόσμω αιρέσεων. Και αυτή είναι, άλλωστε, η αποστολή που μπορεί να μας αναδείξει πρωτοπόρους της πίστεως στο παγκόσμιο στερέωμα.

Ευχαριστούμε και πάλι για μια ακόμη φορά τόσο την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής όσο και τους φιλοτίμους δωρητές που συνέδραμαν και συνεχίζουν να συνδράμουν στη συνέχιση του Ιεραποστολικού Έργου, το οποίο μαζί άλλωστε πάντοτε ξεκινούμε και ελπίζουμε Χάριτι Θεού να τελειώσουμε.

† Ο Μαδαγασκάρης Ιγνάτιος

Παρέχοντας καθαρό νερό σε αυτούς που το έχουν ανάγκη

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων