Παιδιά της Τανζανίας

Ευλογημένα παιδικά όνειρα

Αγαπητοί και ευλογημένοι εν Χριστώ αδελφοί και συνεργάτες του αμπελώνος της Ορθοδοξου Εξωτερικής Ιεραποστολής στην Τανζανία της Αφρικής.

Με τις ευχές τού Μητροπολίτου μας κ. Δημητρίου και τη δική σας συνδρομή, συνεχίζουμε το δύσκολο και υπεύθυνο αγώνα του ευαγγελισμού των εδώ κατοικούντων συνανθρώπων μας.

Ομως, δεν παραλείπουμε ανάλογα με τις δυνατότητες που έχουμε να βοηθούμε ποικιλοτρόπως στις καθημερινές τους ανάγκες τους ενδεείς αδελφούς μας.

Παιδιά της Τανζανίας

Εδώ στην πόλη Ιρίγκα της Τανζανίας, όπου βρίσκεται το Ιεραποστολικό Κέντρο, καθημερινά βρίσκουν θαλπωρή πλήθος ορφανών και εγκαταλελειμμένων παιδιών, τα οποία με τη βοήθεια εθελοντών μαθαίνουν να αγαπούν το Χριστό και τους αδελφούς του Χριστού, να πηγαίνουν στις ακολουθίες της Εκκλησίας, να κάνουν σωστά το σημείο του Σταυρού, να προσεύχονται πριν να φάνε ή να πιούν το γάλα και το μπισκότο που τους προσφέρει η Ιεραποστολή. Μαθαίνουν να τρώνε πλένοντας προηγουμένως τα χέρια τους.

Εδώ κανείς θα ακούσει τις καθαρές τους φωνές να ψάλλουν στον δωρεοδότη Κύριο ύμνους και ωδές πνευματικές, εφαρμόζοντας το ψαλμικό «ἐκ στόματος νηπίων κατηρτίσω αἶνον».

Πολλά από αυτά προετοιμάζονται καταλλήλως, για να δεχθούν το ένδυμα της αφθαρσίας, το Αγιο Βάπτισμα.

Επί πλέον, βοηθούνται στις σχολικές τους ανάγκες, γιατί εδώ στην Τανζανία η ειδικη ενδυμασία των μαθητων και όλα τα σχολικά είδη αγοράζονται από τις οικογένειες. Εκτός δε τούτων πρέπει να πληρώνουν αρκετά χρήματα, για να έχουν την δυνατότητα φοιτήσεως. Τα παιδιά, των οποίων η οικογένεια δεν μπορεί να ανταποκριθεί, εκδιώκονται από το Σχολείο, μέχρις ότου πληρώσουν.

Ενθυμείσθε, αγαπητοί αδελφοί τον Άγιο Κοσμά τον Αιτωλό τί έλεγε; Χωρίς γράμματα πὠς μπορει κανείς να μαθει να διαβάζει το Ευαγγέλιο; Και σε μας εδώ, έχουν απομείνει ελάχιστα από τα 10.000 αντίτυπα της Αγίας Γραφής, τα οποία τυπώθηκαν στα Σουαχίλι με τη χρηματική συνδρομή της Αδελφότητάς σας, την οποίαν για μια ακόμη φορά ευχαριστούμε εκ βαθέων, και τα οποία περιμένουν τα νέα παιδιά της Τανζανίας να μορφωθούν με τον Αθάνατο Λόγο του Θεού, ώστε αργότερα, όταν μεγαλώσουν να γίνουν οι άνθρωποι της Πίστεως της Ελπίδος και της Αγάπης.

Παρακαλούμε να εύχεσθε και να μη μας ξεχνάτε, ώστε όλοι οι Ορθόδοξοι απανταχού της γης να δοξάζουμε το πάντιμο και μεγαλοπρεπές Ονομα του Θεού.Αμήν.

Ακολουθία σε αχυροκαλύβα-εκκλησία

Με Αγάπη Χριστού,
Αρχιμ. Φώτιος Χατζηαντωνίου

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων