Επίσκεψη του Πατριάρχη Αλεξανδρείας στην Κένυα

Τις πρωινές ώρες της 10ης Φεβρουαρίου 2009 έφθασε στη Ναιρόμπι της Κένυας ο Μακαριώτατος Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄. στο αεροδρόμιο. Τον Μακαριώτατο υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ. Μακάριος, ο πρέσβυς της Ελλάδος στο Ναιρόμπι και αφρικανοί ιερείς.

Ύστερα από ολιγόωρη ανάπαυση, γύρω στο μεσημέρι, ο Μακαριώτατος έφθασε στους χώρους της Ιεράς Μητροπόλεως Κένυας όπου του επεφύλαξαν θερμότατη υποδοχή οι εκατοντάδες μαθητές και σπουδαστές που φοιτούν στα εκπαιδευτήρια της Μητροπόλεως. Με τους ήχους των καμπανών, συνοδευόμενος από τον οικείο Ιεράρχη, εισήλθε στον Ιερό Ναό του Αγίου Μακαρίου του Αιγυπτίου της Πατριαρχικής Σχολής, όπου οι ιεροσπουδαστές έψαλαν μελωδικότατα στην ελληνική γλώσσα την φήμη του Πατριάρχη και άλλους ύμνους.

Στη σύντομη αυτή υποδοχή ο Μακαριώτατος παρέδωσε στον Σεβασμιώτατος το τιμητικό δίπλωμα το οποίον τον περασμένο χρόνο προσέφερε το Διεθνές Ίδρυμα Ενότητας των Ορθοδόξων Λαών που εδρεύει στη Μόσχα, για το θαυμάσιο έργο που επιτελεί η Ορθόδοξη Πατριαρχική Σχολή «Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Γ΄».

Ο Μακαριώτατος στη συνέχεια δέχτηκε στο Μητροπολιτικό μέγαρο τους καθηγητές και τους ιερείς όπως και συνεργάτες προς τους οποίους ευχήθηκε κάθε καλό στην πορεία τους και τους ευχαρίστησε για το πολύτιμο έργο που προσφέρουν στην τοπική εκκλησία.

Το μεσημέρι ο Σεβασμιώτατος παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Μακαριωτάτου όπου συζήτησαν διεξοδικώς την πορεία της Εκκλησίας στον χώρο της Μητροπόλεως Κένυας.

Αργά το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος προέπεμψε τον Μακαριώτατο στο αεροδρόμιο του Ναϊρόμπι ευχηθείς καλό ταξίδι και επιτυχία στον επόμενο σταθμό.

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων