Το πρώτο Ορθόδοξο Πάσχα στα Ν. Φίτζι

Το όνειρο της ελπίδας ταξίδεψε στην πραγματικότητα

Ευλογία Θεού και χαρά Θεού.

Διπλές οι χαρές. Στα νησιά Fiji του Ειρηνικού κοντεύει να τελειώσει το εκκλησάκι της αγίας Παρασκευής στην αυλή του Ιεραποστολικού μας Κέντρου στο Sabeto της Nadi.

Παρά τις υπάρχουσες ακόμα ελλείψεις το μικρό ποίμνιο μας εκεί αξιώθηκε να παρακολουθήσει τις Ιερές Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδος και της Αναστάσεως πού τελέστηκαν οπό τον Αρχιμανδρίτη μας πατέρα Χριστόδουλο Παπαδέα και τον πρώτο Φιτζιανό ιερέα μας πατέρα Βαρθολομαίο Senibulu.

Τον Εσταυρωμένο και τον Επιτάφιο σήκωσαν στα χεράκια τους τα μικρά Φιτζιανάκια γεμάτα απορία και δέος. Η πρεσβυτέρα Λυδία ετοίμασε τα λουλούδια και τούς σταυρούς για την Κυριακή των Βαΐων και μαζί με τις αδελφές Γαβριηλία και Ευγενία έβαψαν τα πασχαλινά αυγά.

Η Γαλανόλευκη και ο Δικέφαλος μαζί με την Φιτζιανή σημαία που έχει και αυτή Σταυρό κυματίζουν χαρούμενα και με περιέργεια στέκονται οι διαβάτες για να διαβάσουν στην αναρτημένη πινακίδα: «Οικουμενικόν Πατριαρχείον Ελληνορθόδοξος Μητρόπολις Νέας Ζηλανδίας (Fiji, Tonga και Samoa)».

Ο Σταυρός, η ωραιότης της Εκκλησίας και το στήριγμα των πιστών, στέκει έξω από το φράκτη εμπνέοντας σεβασμό στους ανθρώπους και φόβο στους δαίμονες. Τα σύννεφα στον γαλάζιο ουρανό είναι σε διάταξη δοξολογίας. Στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής κάτω ακούονται οι ύμνοι «Χριστός Ἀνέστη ἐκ νεκρῶν» και «Φωτίζου φωτίζου ἡ Νέα Ἰερουσαλήμ», και οι ουρανοί επάνω «διηγοῦνται δόξαν Θεοῦ ποίησιν δε χειρῶν αὐτού ἀναγγέλλει το στερέωμα».

Δείτε περισσότερα

Εξωτερική Ιεραποστολη #250

Με τη χάρη του Θεού, το τριμηνιαίο περιοδικό μας “Εξωτερική Ιεραποστολή” συμπληρώνει 250 τεύχη απρόσκοπτης και συνεχούς κυκλοφορίας. Στο νέο τεύχος Σεπτεμβρίου

Εξωτερική Ιεραποστολή #249

Κυκλοφόρησε το καλοκαιρινό τεύχος της Εξωτερικής Ιεραποστολής με νέα και ανταποκρίσεις από 14 ιεραποστολικά κλιμάκια από την Αφρική, την Ασία, την Ωκεανία.