Ιεραποστολικά νέα από τη Ν. Ζηλανδία

Στη Νέα Ζηλανδία εντείνονται οι προσπάθειες να τελειώσει στο μοναστήρι ο Ι. Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών με το παρακείμενο εκκλησάκι του Αγίου Βασιλείου, για να εγκαινιαστεί στις 30 Απριλίου το Ιερό Βαπτιστήριο και την πρώτη Μαΐου να γίνουν τα θυρανοίξια με την πρώτη Θεία Λειτουργία.

«Ὅσοι εἰς Χριστόν ἐβαπτίσθητε, Χριστόν ἐνεδύσαθε». Ευλογία Θεού η καταρρακτώδης βροχή που άρχισε στο τέλος του Ιερού Μυστηρίου της Βαπτίσεως της Νεοζηλανδής κ. Ελένης και των τέκνων αυτής Μιχαήλ και Βασιλείου. Δικαιολογημένη η χαρά του συζύγου της κ. Ιερεμία ο οποίος από εδώ και πέρα θα περιμένει πότε θα έρθει η ευλογημένη ημέρα της χειροτονίας του σε Διάκονο.

Η πρώτη Μαΐου κατά την οποία μετά τα Θυρανοίξια και την πρώτη Θεία Λειτουργία έγινε και το Μυστήριο του Γάμου τους συνέπεσε να είναι και η ημέρα της ονομαστικής του εορτής.

Ο ορθόδοξος Σέρβος κ. Dean με ικανοποίηση παρακολούθησε το πολυϊερατικό συλλείτουργο που έγινε γύρω από την Αγία Τράπεζα, της οποίας το κόστος πολύ ευχαρίστως ανέλαβε με την ιατρό σύζυγο του κ. Dara.

Θυρανοίξια της Μονής και η Πρωτομαγιά. Γλυκός και ήρεμος ο καιρός. Όλοι μαζί, κληρικοί και λαϊκοί έψαλαν το «Χριστός Ἀνέστη» ελληνικά, σέρβικα και αγγλικά και μοιράστηκαν από κοινού την ευφροσύνη της συντροφιάς και την αγαλλίαση του συνεορτασμού από όλους τους Ορθοδόξους, που η κοινή πίστη τους παραμέρισε κάθε φυλετική και γλωσσική διαφορά.

«Τί ἀνταποδώσομεν τῶ Κυρίω περί πάντων;» Ευχαριστία και τιμή και δόξα για όλες τις ευλογίες και δωρεές Του.

 

Δείτε περισσότερα

Εξωτερική Ιεραποστολη #250

Με τη χάρη του Θεού, το τριμηνιαίο περιοδικό μας “Εξωτερική Ιεραποστολή” συμπληρώνει 250 τεύχη απρόσκοπτης και συνεχούς κυκλοφορίας. Στο νέο τεύχος Σεπτεμβρίου

Εξωτερική Ιεραποστολή #249

Κυκλοφόρησε το καλοκαιρινό τεύχος της Εξωτερικής Ιεραποστολής με νέα και ανταποκρίσεις από 14 ιεραποστολικά κλιμάκια από την Αφρική, την Ασία, την Ωκεανία.