Μια ιστορική ημέρα στα Φίτζι

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Μνήμη του αγίου Προφήτου Αγγαίου, Θεοφανώς της βασιλίσσης και Μοδέστου πατριάρχου Ιεροσολύμων.

Ώρα 8.00π.μ.. Ο εργολάβος και το συνεργείο του παίρνουν ευλογία και αρχίζουν να μετρούν και να βάζουν σημάδια για τα θεμέλια, ώστε να ακολουθήσει το κτίσιμο της Αγίας Παρασκευής, στην αυλή του ιεραποστολικού κέντρου, στο Σαμπέτο της Νάντης.

Πού πήγε η προχθεσινή τρομερή εκείνη ορμή του κυκλώνα με τις ατέλειωτες βροχές που μετέτρεψαν όλα τα γύρω λιβάδια σε λίμνες, ταλαιπώρησαν τα δέντρα και τα ζώα, ανάγκασαν τα πουλιά να κρυφτούν στα κρυσφύγετά τους, παρασύροντας ανθρώπους σε θάνατο και αφήνοντας πολλές περιοχές επί μέρες πολλές στο σκοτάδι λόγω διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Τώρα μια απέραντη γαλήνη απλώνεται παντού. Ο καταγάλανος ουρανός με το ζεστό ήλιο και τη ζωή των ανθρώπων στους κανονικούς της ρυθμούς θυμίζουν τις πρώτες ημέρες μετά τον κατακλυσμό του Νώε.

Γέμισαν οι αυλές και τα γύρω δέντρα από πουλιά που πετούν χαρούμενα και τέρπουν την ακοή με τα γλυκά κελαηδήματά τους. Πολλή ομορφιά και χάρη σήμερα. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Χτίζεται η πρώτη Ορθόδοξη Εκκλησία στα Φίτζι, στην καρδιά του Ειρηνικού Ωκεανού.

Τα στοιχεία της φύσεως μετέχουν με το δικό τους τρόπο στη δικη μας χαρά, που με ευγνωμοσύνη πολλή ευχαριστούμε και δοξάζουμε το Μεγαλοδύναμο Δωρεοδότη Κύριό μας, γεραίροντας και μεγαλύνοντας και την αγία οσιομάρτυρά του Παρασκευή, το όνομα και η χάρη  της οποίας από σήμερα σφραγίζουν τη όμορφη τούτη γωνιά.

+ Ο Ν. Ζηλανδίας Αμφιλόχιος

Δείτε περισσότερα

Εξωτερική Ιεραποστολη #250

Με τη χάρη του Θεού, το τριμηνιαίο περιοδικό μας “Εξωτερική Ιεραποστολή” συμπληρώνει 250 τεύχη απρόσκοπτης και συνεχούς κυκλοφορίας. Στο νέο τεύχος Σεπτεμβρίου

Εξωτερική Ιεραποστολή #249

Κυκλοφόρησε το καλοκαιρινό τεύχος της Εξωτερικής Ιεραποστολής με νέα και ανταποκρίσεις από 14 ιεραποστολικά κλιμάκια από την Αφρική, την Ασία, την Ωκεανία.