Νέες εγγραφές στο πρόγραμμα της εκπαιδευτικής υιοθεσίας

Με έκκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρου, ενημερωθήκαμε για την ανάγκη στήριξης φοιτητών του Κονγκό, οι οποίοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονομικές απαιτήσεις των σπουδών τους.

Σήμερα, μόλις βγήκα από την Εκκλησία, πάλι με περίμεναν αρκετοί φοιτητές και με παρακαλούσαν να τους βοηθήσω. Μεταξύ αυτών ήταν και δύο που σπουδάζουν νομική και με πολύ πόνο μού είπαν: «Από το 2010 έχουμε σταματήσει τις σπουδές μας, γιατί δεν είχαμε να πληρώσουμε. Προσπαθήσαμε να βρούμε χρήματα, εργασθήκαμε και αυτά που συγκεντρώσαμε δεν φθάνουν. Χρειαζόμαστε άλλα 150 δολλάρια. Δεν τα έχουμε, θα χάσουμε και φέτος τη χρονιά, βοηθήστε μας». Έσφιξε η καρδιά μου. Τι να κάνω; Πού να τα βρω για να δώσω σε αυτούς και στους άλλους ορθόδοξους νέους, που κάθε μέρα αναγκάζονται να διακόψουν τις σπουδές τους;

Γι΄ αυτό αναγκάσθηκα και πήρα το θάρρος να προστρέξω στην Αδελφότητά μας για να σας παρακαλέσω θερμά κλίνοντας γόνυ στη φιλεύσπλαχνη καρδιά σας να μας χορηγήσετε 25 υποτροφίες για απόρους φοιτητές και να βοηθήσετε να συνεχίσουν τις σπουδές τους οι ορθόδοξοι νέοι της Μητροπόλεώς μας, που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα, και έτσι να μπορεί να ατενίζει ο επίσκοπος τα πρόσωπά τους.

Εκπαιδευτική

Η Αδελφότητά μας, παρά την δεινή οικονομική κρίση που μαστίζει όλους μας αποφάσισε να ανταποκριθεί στο αίτημα του Σεβασμιωτάτου, στέλνοντας 12.000 € για τους άπορους φοιτητές της Μητροπόλεως. Παράλληλα, ενέταξε στο πρόγραμμα εκπαιδευτικής υιοθεσίας τους 27 φοιτητές και κάλεσε τους φίλους της Ιεραποστολής να αναλάβουν την υποστήριξή τους.

Ήδη 16 φοιτητές έχουν βρει το χορηγό τους και μπορούν χωρίς άγχος να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους. Με 250 € το χρόνο (ή λιγότερα από 70 λεπτά την ημέρα) για μια περίοδο 3 ή 4 ετών, οι ανάδοχοι εκπαιδευτικής υιοθεσίας μπορούν να προσφέρουν το αγαθό της μάθησης σε φερέλπιδες νέους του Κονγκό. Καλούμε όσους έχουν την οικονομική δυνατότητα, να ανταποκριθούν και να βοηθήσουν τους νεαρούς φοιτητές.

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων