Η "εκκλησία" της καρδιάς

Κάποιες ψυχές στο Μαλάουι ποθούν να αποχτήσουν τη δική τους εκκλησία

Από τότε που αγοράστηκε το οικόπεδο, κάθε μέρα πηγαίνουν εκεί και λένε όλοι μαζί το Σύμβολο της Πίστης μας, το Τρισάγιο, την Τιμιωτέρα και άλλες ορθόδοξες προσευχές που ξέρουν, και θερμά παρακαλούν το Θεό, να τους χαρίσει εκεί μια Εκκλησία.

Με εμπιστοσύνη, ελπίδα και πίστη αφήνουμε τα πάντα στο Θεό! Εκείνος ξέρει να μιλά στις καρδιές αληθινά! Εμείς σαν εργάτες στη δούλεψή του, απλώς καταβάλλουμε κάποιον κόπο, όσος είναι αυτός, κάνοντας αγγαρείες. Και όπως κάποτε κάποιοι καλοπροαίρετοι άνθρωποι έξω από τον τάφο του Λαζάρου, κούνησαν τον Λίθο κατά την εντολή του Κυρίου, έτσι και τώρα φερόμαστε σαν καλοπροαίρετοι άνθρωποι που ακούμε την φωνή της συνείδησής μας και σαν προσταγή ηχεί να απαλλάξουμε τους αδελφούς μας από τα βάρη που του συνθλίβουν!

Και ποια είναι αυτά τα βάρη; Να τους ταϊσουμε, να τους δώσουμε νερό; Να τους ντύσουμε; Να  τους μορφώσουμε; Να τους εμπνεύσουμε αυτό που πραγματικά είναι: εικόνες Θεού! Αυτού του Θεού που ενανθρωπίστηκε, θυσιάστηκε και Αναστήθηκε για τον καθένα μας!

Συμπάσχοντας, κάποιοι από σας μαζί μας και επιθυμώντας να μοιραστούν τα βαριά φορτία των αδελφών μας, απλά σας ενημερώνουμε… Κάποιες ψυχές στην περιοχή Ντιράντι ποθούν να αποχτήσουν την δική τους εκκλησία!

Οι πιστοί στην περιοχή αυτή που είναι κοντά στη συμπρωτεύουσα, έχουν επηρεαστεί θετικά. Είναι φλογεροί και με πολλή αγάπη στην Εκκλησία. Πριν 2 μήνες, η ιεραποστολή αγόρασε στην περιοχή τους ένα πανέμορφο κεντρικό οικόπεδο και είναι συγκινητικό το πώς αντέδρασαν αυτοί οι άνθρωποι. Από τότε που αγοράστηκε το οικόπεδο, κάθε μέρα πηγαίνουν εκεί και λένε όλοι μαζί το Σύμβολο της Πίστης μας, το Τρισάγιο, την Τιμιωτέρα και άλλες ορθόδοξες προσευχές που ξέρουν, και θερμά παρακαλούν το Θεό, να τους χαρίσει εκεί μια Εκκλησία.

Εδώ και δύο χρόνια αναγκάζονται να πηγαίνουν σε πολύ μακρινή Εκκλησία για τις λειτουργικές τους ανάγκες, πράγμα που δυσκολεύει πολύ όλους.

Ας προσευχηθούμε ο καλός Θεός να τους βρει έναν δωρητή, ώστε να χτίσουμε αυτήν την Εκκλησία και επίσης να αναδείξει και τον καλό τους κατηχητή σε πρεσβύτερο, αν είναι το θέλημά Του, ώστε να μπορεί να συνεχίσει εκτός από το διακόνημα της διδασκαλίας να ασκεί και το λειτούργημα της Λατρείας: να τελεί τα Άγια Μυστήρια, να δίνει την Αγία Κοινωνία, το Σώμα και το Αίμα του Χριστού μας.

Δεν κουραζόμαστε, αδελφοί, ούτε ντρεπόμαστε να ζητάμε, γιατί το κάνουμε προς δόξαν θεού και όχι προς προσωπικό συμφέρον. Κι εσείς, παρακαλούμε, μη βαρυγκωμάτε στις αιτήσεις μας. Το κύριο αίτημά μας δεν είναι να μας στέλνετε λεφτά, αλλά να προσεύχεστε για τα αιτήματά μας.

Η Εκκλησία ποτέ δεν έπαψε να προσεύχεται για τους δωρητές της και κυρίως για τους κτίτορες των Ορθοδόξων Ναών και συνεχίζει να το κάνει αυτό στους αιώνες των αιώνων!

π. Ερμόλαος Ιατρού

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων