Η τοποθέτηση του θεμελίου λίθου του προς ανέγερση Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου

Ανέγερση Ιερού Ναού, σχολείου και ιατρείου στο Gungu του Κονγκό

Σε μια περιοχή του Κονγκό, όπου η Ιεραποστολή μόλις τώρα εξαπλώνει τη δράση της, η Αδελφότητά μας ανέλαβε τη χρηματοδότηση τριών οικοδομικών έργων σε ένα οικόπεδο της ιεραποστολής στην πόλη Gungu. Η περιοχή αυτή είναι αρκετά απομακρυσμένη από τα Ιεραποστολικά Κέντρα της Μητρόπολης Κεντρώας Αφρικής και αποτελεί ένα νέο φυτώριο για την Ορθόδοξη πίστη. Ο Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος μάς πληροφορεί τα εξής:

Στην πόλη Gungu της επαρχίας Bandundu έχουμε δύο εκτάρια προσφορὰ του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου μας Θεοδώρου Φουμουάντζα.

Η πόλη Gungu είναι κεντρική πόλη με αεροδρόμιο, με πληθυσμὸ πάνω από 60.000 κατοίκους που με τα περίχωρα ξεπερνά τις 100.000. Είναι ένας τόπος που θα μπορούσε σιγά-σιγά να γίνει ένα πολύ καλό ιεραποστολικό κέντρο σε όλη την περιοχή με σχολείο και ιατρείο. Συνέχεια μάς παρακαλούσαν να χτίσουμε εκεί ναό.

Από την επαρχία αυτή έχουμε τρεις φοιτητές στην Θεολογική μας σχολή. Ο ένας εξ αυτών είναι παντρεμένος και προβλέπεται να χειροτονηθεί. Και οι τρεις φοιτητές έχουν πολύ ζήλο και μάλιστα αφιέρωσαν την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών κάνοντας κατήχηση στην περιοχή τους με αξιόλογα αποτελέσματα.

Στο χώρο αυτό, προβλέπεται να ανεγερθεί Ιερός Ναός επ’ ονόματι του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, που θα στεγάσει τη λατρεία των πιστών της περιοχής. Επίσης, θα χτιστεί σχολικό συγκρότημα, το οποίο θα προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση στα παιδιά του Gungu, ανεξαρτήτως θρησκείας και δόγματος. Τέλος, θα ανεγερθεί πρότυπο ιατρείο, το οποίο αφιλοκερδώς θα προσφέρει τις υπηρεσίες του απαλύνοντας τον ανθρώπινο πόνο.

Ήδη έχει γίνει η θεμελίωση του Ιερού Ναού και του σχολείου. Η Αδελφότητά μας έχει προσφέρει μέχρι στιγμής για την πραγματοποίηση αυτών των έργων το ποσό των 76.000 ευρώ, που καλύφθηκε από ανώνυμους δωρητές από τη Θεσσαλονίκη.

Βοηθήστε κι εσείς στην υλοποίηση αυτού του έργου πνοής που θα μεταμορφώσει τη ζωή των κατοίκων της περιοχής. Χαρίστε στους Κονγκολέζους αδελφούς μας τα δώρα της λατρείας, της εκπαίδευσης και της ιατρικής φροντίδας.

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων