Οι καταστροφικές ζημιές στη ζούγκλα

Εδώ και τρεις μήνες αντιμετωπίζουμε ένα σοβαρό λειτουργικό πρόβλημα στο χώρο της Ιεραποστολής μας. Με τις συνεχόμενες καταιγίδες που έπεσαν στη περιοχή μας, είχαμε μεγάλες καταστροφές. Μια από τις συμφορές είναι η εξής: η λίμνη από την οποία τραβούσαν νερό για να μοιράσουν στον κόσμο γέμισε από άμμο. Νερό δεν έχει πια, οι σωλήνες βούλωσαν όλες. Αυτό έχει ως συνέπεια να μην έχουμε καθόλου νερό στο κέντρο της πόλεως, όπου βρίσκεται και το ιεραποστολικό κέντρο.

Όλα σταμάτησαν. Χωρίς νερό δεν λειτουργεί τίποτα και πρέπει να τρέχουμε δεξιά-αριστερά να βρούμε νερό. Τα σχολεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν, πρέπει τα παιδιά να τρέχουν για να μαζέψουν νερό για τις τουαλέτες κ.λπ. Ούτε πόσιμο νερό δεν έχουμε. Παρακαλούμε τον Παντοδύναμο Θεό να βρέξει για να έχουμε νερό για δυο-τρεις μέρες.

Αγαπητοί μου αδελφοί, σε ένα με δυο μήνες θα σταματήσουν οι βροχές και θα μας είναι πολύ δύσκολο να λειτουργήσουμε. Για το λόγο αυτό ερχόμαστε προς την αγάπη σας και ζητάμε να μας βοηθήσετε να κάνουμε ένα πηγάδι μες στην αυλή της ιεραποστολής για να μπορέσουμε να λειτουργούμε. Το νερό είναι ζωή.

Το κόστος για να μπορέσουμε να κάνουμε μια γεώτρηση σύμφωνα με τη μελέτη που έγινε είναι στα 9.500 ευρώ.

Αγαπητοί μου αδελφοί, εύχομαι ο Παντοδύναμος Θεός να δώσει τη χάρη του για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την Ιεραποστολή μας.

Ο Κανάγκας Χαρίτων

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων