Να σώσουμε τον ναό μας

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Όπως γνωρίζετε, το έργο του Επισκόπου ως Ποιμενάρχου, είναι πρωτίστως πνευματικό. Δηλαδή η αιώνιος Σωτηρία του ποιμνίου του, «υπέρ ού Χριστός απέθανε και Ανέστη». Στα πλαίσια αυτού του Έργου, ενδιαφέρεται, όχι μόνο να διδάσκει και να ιερουργεί τα θεία Μυστήρια, αλλά να επιβλέπει και επιστατεί ως Επίσκοπος διά την συντήρηση και τον ευπρεπισμό των ιερών ναών της επαρχίας του.

Εις μίαν λοιπόν από τις περιοχές του Μαλάουι, αυτήν της Ζόμπα, υπάρχει ένας μεγάλος Ναός προς τιμήν των Αγίων Ιεραρχών Αθανασίου και Κυρίλλου, Πατριαρχών Αλεξανδρείας. Αυτός ο Ναός, με τα προσκτίσματα που τον περιβάλλουν, αποτελεί το κέντρο της λατρευτικής, ιεραποστολικής και φιλανθρωπικής δραστηριότητος της Ιεράς μας Επισκοπής στην περιοχή.

Πολλοί συνάνθρωποί μας, πολλές φορές εντός Αυτού, έχουν κατηχηθεί, δεχθεί βοήθεια στις βιοποριστικές τους ανάγκες, έχουν βαπτιστεί, λειτουργηθεί και έχουν λάβει το εφόδιο της αιωνίου ζωής, το Σώμα και το Αίμα του Σωτήρος Χριστού.

Αυτό το κτιριακό συγκρότημα όμως τού Ναού, κινδυνεύει να καταρρεύσει από την διάβρωση που υπέστη λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων. Όθεν, παρακαλούμε την Αγάπη σας, τώρα που η Αγία μας Εκκλησία, υπενθυμίζει σε όλους μας με το Ευαγγέλιο της μελλούσης Κρίσεως ότι, εάν θέλουμε να εύρωμεν έλεος εν εκείνη τη φοβερά ημέρα, θα πρέπει να δεικνύουμε έλεος, δώστε τον πολύτιμο οβολό σας διά την αποπεράτωση των αντιπλημμυρικών και στερεωτικών έργων.

Ο Ι. Ναός Αγίων Αθανασίου και Κυρίλλου

Σημειωθήτω επίσης, ότι είναι ανεγκαινίαστος και είναι προγραμματισμένες χειροτονίες, Θεού θέλοντος, να γίνουν εντός αυτού, εφ’ όσον βέβαια ολοκληρωθούν οι ανωτέρω εργασίες, με τη δική σας οικονομική συμπαράσταση.

Πιστεύουμε, αδελφοί μου ότι, με τη Χάρη τού Θεού και τη δική σας φιλεύσπλαχνη προαίρεση, είναι δυνατόν να συγκεντρωθεί το ποσό των 10.000 ευρώ, το οποίο θα συμβάλει τα μέγιστα, όχι μόνο, διά την ολοκλήρωση των εργασιών,
αλλά και διά τον ευπρεπισμό, ώστε να γίνουν πραγματικότης τα πολυπόθητα εγκαίνια αυτού.

Προσέξατε όμως αδελφοί μου. Η έμπρακτος αγάπη πρέπει να συνοδεύεται από την μεγίστη των αρετών, την διάκριση. Ο οβολός μας πρέπει να πιάνει τόπο. Να προσφέρουμε εκεί, όπου υπάρχει πραγματική ανάγκη με αποδείξεις. Σας διαβεβαιώ λοιπόν ότι καθίσταμαι υπεύθυνος, ενώπιον Θεού και ενώπιον σας και σας λέγω ότι η βοήθειά σας θα αξιοποιηθεί δεόντως. Επίσης, να είστε βέβαιοι ότι ο Επίσκοπος Μαλάουι θα σας μνημονεύει μεταξύ των κτητόρων, εφ’ όσον συνδράμετε εις αυτό το αναγκαίο έργο…

Αδελφοί, εύχεσθε ο καλός Θεός της αγάπης, του ελέους και των οικτιρμών, να δώσει, ώστε να γίνει πραγματικότης αυτή η επιθυμία μας. Είθε δε ο άγιος Θεός να σας αξιώνει «όπως προΐστασθε καλών έργων» εσείς, οι οποίοι πιστεύετε εις τον αληθινό Θεό, τον Κύριο μας Ιησού Χριστό.

Ο Μαλάουι Φώτιος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων