Νέες δραστηριότητες στην Ουγκάντα

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Καλό και ευλογημένο Τριώδιο. Η Χάρις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών να είναι σε εσάς και στις οικογένειές σας, στην ευλογημένη περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής που πλησιάζει.

Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας για να σας μεταφέρω τις ευλογίες από την μακρινή σε απόσταση, αλλά κοντινή με την προσευχή, Επισκοπή Τζίντζας και Ανατολικής Ουγκάντας. Να σας ευχαριστήσω για όλα αυτά που μέχρι τώρα η αγαπώσα καρδία σας έχει προσφέρει από το υστέρημα σας για την ανακούφιση των εν παντοίαις ανάγκαις ευρισκομένων αδελφών μας.

Το μεγαλύτερο όπλο του χριστιανού, με το οποίο μπορεί να υπερνικήσει όλα τα εμπόδια και καταφέρνει να ελκύσει τη Θεία Χάρη ώστε να πραγματοποιηθούν θαύματα είναι η προσευχή. Μέσω αυτής ο άνθρωπος μπορεί να επικοινωνεί με τον Θεό και να τον καλεί στην γη για να επιβλέψει στα αγαθά παιδιά Του και να τα βοηθήσει, όπως έκανε και κάνει και θα συνεχίσει να κάνει για το ανθρώπινο γένος. Σας παρακαλούμε να μην παύσετε ποτέ να προσεύχεσθε για τους ενδεείς αδελφούς μας στην Αφρική, για τις εκκλησίες μας, για τους απλούς Ιερείς που με μεγάλη αυταπάρνηση διακονούν στα διάφορα κλιμάκια, και γενικότερα για την Ιεραποστολή στην Αφρική να μην σβήσει.

Θα ήθελα να σας αναφέρω και να πληροφορήσω την αγάπη σας ότι ένα μεγαλόπνοο και μεγαλεπήβολο έργο στην επαρχία μας, έχει ξεκινήσει: η δημιουργία του Πνευματικού κέντρου, στο οποίο χρειαζόμαστε την βοήθεια σας. Ο καθένας ό,τι μπορεί, ας το κτίσουμε μαζί. Θα αποτελέσει το εφαλτήριο όλων των δραστηριοτήτων της Ιεραποστολής μας που έχουμε κατά καιρούς αναφέρει και που θα είναι ένα πολυδύναμο κτίριο που θα καλύπτει πολλές ανάγκες μας.

Επίσης, ξεκίνησε και μία ακόμη δραστηριότητα, που λόγω της μεγάλης ανάγκης αλλά και της σημασίας που έχει, ήδη έγινε μία πρόχειρη κατασκευή, που όμως πρέπει να γίνει καλύτερη και πιο προσεγμένη μελέτη και δημιουργία ασφαλέστερων δομών. Και αυτό δεν είναι άλλο από το Ορφανοτροφείο της Επισκοπής μας, που εξαιτίας του μεγάλου αριθμού παιδιών, που είτε δεν υπάρχουν οι γονείς είτε αδυνατούν να τα αναθρέψουν, εναποθέτουν τις ελπίδες τους στην Εκκλησία. Εμείς ξεκινήσαμε και φτιάξαμε μία πρόχειρη κατασκευή, προκειμένου να θεραπευτεί η ανάγκη αυτή. Βέβαια δεν επαρκεί, καθώς είναι αρκετά παιδάκια και θα πρέπει να γίνει μία ασφαλέστερη κατασκευή για να μπορούν να ζήσουν καλύτερα. Και για αυτό και πάλι σας κρούω την πόρτα της καρδιάς σας και κάνω επίκληση στα γονεϊκά σας συναισθήματα για να μας βοηθήσετε και να μην μείνουν αυτά τα παιδάκια στο δρόμο. Καλή συνέχεια στην ευλογημένη περίοδο του Τριωδίου.

Η Χάρις του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού είη μετά πάντων υμών!

Ο Τζίντζας Σίλβεστρος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων