| |

405 στρέμματα ελπίδας στη Βόρεια Ουγκάντα

Με χαρά και δοξολογία προς τον Θεό σάς μεταφέρω μια πολύ καλή είδηση από την Ιερά μας Επισκοπή! Με τη γενναιόδωρη στήριξη της Αδελφότητας Ορθόδοξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, η Επισκοπή Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας απέκτησε μια αγροτική έκταση περίπου 405 στρεμμάτων (100 acres) στην περιοχή Pabo της Περιφέρειας Amuru. Η Αδελφότητα διέθεσε επιπλέον ποσό για την ανόρυξη μιας γεώτρησης, ώστε η γη να αρδεύεται και να καρποφορεί.

Η συμφωνία αγοραπωλησίας υπογράφηκε τον Σεπτέμβριο, παρουσία μαρτύρων και των τοπικών αρχών. Επισκεφθήκαμε το κτήμα μαζί με κληρικούς μας και συναντηθήκαμε με τους κατοίκους της περιοχής κάτω από τη σκιά ενός μάνγκο. Συζητήσαμε μαζί τους το έργο που ξεκινά, και η χαρά και η προσμονή τους ήταν συγκινητικές.

Η γη αυτή θα έχει καθοριστική σημασία για την ιεραποστολή μας. Θα μας επιτρέψει να αναπτύξουμε γεωργική παραγωγή μεγάλης κλίμακας και να ενισχύσουμε τα προγράμματα διανομής τροφίμων της Επισκοπής, ιδιαίτερα προς τους αδελφούς μας στην δύσκολη περιοχή της Καραμότζα, όπου η παρατεταμένη ξηρασία και η επισιτιστική ανασφάλεια δοκιμάζουν πολλές οικογένειες. Θα δημιουργηθούν επίσης πολύτιμες θέσεις εργασίας για νέους ανθρώπους, και το έργο θα αποτελέσει σταθερή πηγή εσόδων για την Επισκοπή, ενισχύοντας το ποιμαντικό, εκπαιδευτικό, φιλανθρωπικό και ιεραποστολικό μας έργο σε ολόκληρη τη Βόρεια Ουγκάντα.

Θέλω να τονίσω ιδιαίτερα τη σημασία αυτού του αγροκτήματος για τη βιωσιμότητα του ιεραποστολικού μας έργου. Η ιεραποστολή δεν είναι μια προσπάθεια που ολοκληρώνεται με την ανέγερση ενός ναού ή ενός σχολείου, αλλά μια διακονία που πρέπει να συνεχίζεται χρόνο με το χρόνο. Η γη αυτή θα μας δώσει δικούς μας πόρους, ώστε να συντηρούμε και να επεκτείνουμε το έργο μας με σταθερό τρόπο, χωρίς να εξαρτόμαστε για όλα από τις περιστάσεις. Έτσι η προσφορά σας δεν θα εξαντληθεί σε μία στιγμή, αλλά θα καρποφορεί κάθε χρονιά, στηρίζοντας την ιεραποστολή και για τις επόμενες γενιές.

Και υπάρχει κάτι ακόμη που μας γεμίζει ευγνωμοσύνη: το νερό! Η γεώτρηση θα εξασφαλίσει την άρδευση των καλλιεργειών ακόμη και στις περιόδους ξηρασίας. Θα προσφέρει επίσης πρόσβαση σε καθαρό και ασφαλές νερό στις γύρω κοινότητες, συμβάλλοντας στην υγεία, στην αξιοπρέπεια και στην ποιότητα ζωής πολλών οικογενειών. Η σημασία αυτής της προσφοράς είναι πραγματικά ανεκτίμητη.

Θεωρούμε το γεγονός αυτό γνήσια έκφραση χριστιανικής αγάπης και ορθής διαχειρίσεως των δωρεών του Θεού. Όσοι στηρίζουν το έργο μας γίνονται συμμέτοχοι και συνεργοί στη διακήρυξη του Αγίου Ευαγγελίου και, ταυτόχρονα, στην ανακούφιση των πρακτικών αναγκών του λαού του Θεού. Οι καρποί αυτής της προσφοράς θα ευεργετούν αναρίθμητες ψυχές για πολλά χρόνια, μέσω της διατροφικής ασφάλειας, της εργασίας, του καθαρού νερού και της ενίσχυσης της ιεραποστολής.

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής και όλους όσους στηρίζουν το έργο της Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ουγκάντα. Η συνεργασία και η συμπαράστασή σας παραμένουν πηγή ενθάρρυνσης, ελπίδας και δύναμης για την Επισκοπή μας και για τις πολυάριθμες κοινότητες που διακονούμε. Σας διαβεβαιώνουμε ότι θα σας θυμόμαστε στις προσευχές μας. Δεόμεθα ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός, μέσω των πρεσβειών της Παναγίας Θεοτόκου και πάντων των Αγίων, να σας ευλογεί πλουσίως, να σας χαρίζει υγεία, ειρήνη και δύναμη, και να σας ανταποδίδει εκατονταπλασίως την αγάπη σας.

Μετ’ ευχών και πολλής εν Χριστώ αγάπης,

Ο Επίσκοπος Γκούλου και Βορείου Ουγκάντας Νεκτάριος

This page is also available in English

Περισσότερα