60 χρόνια παρουσίας

60 χρόνια συνεχόμενης προσφοράς και αγάπης.

60 χρόνια Συγκυρηναιοι στους Ιεραποστόλους της Αφρικής, της Ασίας, της Ωκεανίας, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

60 χρόνια δίπλα στους πονεμένους συνανθρώπους μας.

Δίπλα στους φτωχούς, άστεγους, αρρώστους και φυλακισμένους. Δίπλα στα παιδιά της Αφρικής με τα υπέροχα και γεμάτα νοήματα εκφραστικά μάτια τους.

Η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής έχει στηρίξει με τον τρόπο της όλα όσα προανέφερα.

Χτίζοντας Εκκλησίες, ώστε οι άνθρωποι να έχουν τόπο προσευχής και λατρείας στο Θεό.

Χτίζοντας σχολεία, προσφέροντας αυτό το πολύτιμο αγαθό της παιδείας στα παιδιά της Αφρικής.

Δημιουργώντας κλινικές – Ιατρεία, έμπρακτη παρουσία δίπλα στους χιλιάδες ασθενείς συνανθρώπους μας, ένας τόπος όπου βρίσκουν δωρεάν περίθαλψη και τα φάρμακα, ανακουφίζονται και βρίσκουν θεραπεία απο τις τροπικές ασθένειες.

Ανοίγοντας πηγάδια που μέσα απο αυτά ξεδιψούν χιλιάδες παιδιά μικροί και μεγάλοι καθημερινώς.

Προσφέροντας συσσίτια με αναγκαία τροφή σε χιλιάδες ημιθανείς συνανθρώπους μας.

Αγαπητοί μου αναγνώστες, είναι δύσκολο να περιγράψει κανείς όλα αυτά που έχει προσφέρει αυτά τα 60 χρόνια η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής. Αυτά που έχετε προσφέρει όλοι εσείς  που αγαπάτε και στηρίζετε το έργο της Eξωτερικής Ιεραποστολής.

Ως ο ελάχιστος αδελφός σας θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους εσάς, τους αφανείς ήρωες, τους Συγκυρηναιους των εργαζομένων στον αμπελώνα της Αφρικής

Σας ευχαριστούμε για την στήριξη που προσφέρετε στην Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής γιατί η δική σας προσφορά μέσα απο την Αδελφότητα φτάνει απανταχού της γης και στην Επισκοπή Τολιαρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης.

Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου, δωρεά από τον Καναδά μέσω της Αδελφότητάς μας

Δημιουργώντας  μέσα σε τέσσερα χρόνια πέντε Ιερούς Ναούς, τρία Ιατρεία, δύο σχολεία, δεκαπέντε πηγάδια και δεξαμενές, συσσίτια και άλλα πολλά.

Είμαι ειλικρινώς υπόχρεος απέναντι στο Διοικητικό συμβούλιο και σε όλους εσάς που συνεχίζετε να στηρίζετε αυτή την ευλογημένη προσπάθεια.

Είμαι ευγνώμων απέναντι σε όλους εσάς που καθημερινά μέσα στην καρδιά σας ακούτε τα πρώτα λόγια του Αναστημένου Χριστού «Πορευθεντες μαθητευσατε πάντα τα Έθνη». Σας ευχαριστώ που όλα αυτά τα χρόνια συμπορεύεστε δίπλα μας. Το δικό σας χέρι, η δική σας προσευχή, είναι ο στηριγμος μας στις δυσκολίες μας.

Χάρη σε εσάς χιλιάδες παιδιά χαμόγελουν, χιλιάδες παιδιά ξεδιψούν, χιλιάδες άνθρωποι θεραπεύονται.

†Ο Τολιαρας Πρόδρομος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων