Χαρές και συγκινήσεις στην Γκάνα

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος η κατασκήνωση νεολαίας της Μητροπόλεώς μας. Συμμετείχαν πάνω από 150 παιδιά σε διάφορες δραστηριότητες- εκπαιδευτικές (κατήχηση, κοινωνική επιμόρφωση), λειτουργικές, πολιτιστικές.

Χαρούμενες στιγμές έζησε και το εκκλησίασμά του Καθεδρικού μας Ναού της Αναστάσεως του Κυρίου στο Abidjan καθώς την Κυριακή 22 Οκτωβρίου, ο Εφημέριος και Αρχιερατικός μας Επίτροπος εκεί, ο πατήρ Ιερεμίας, βάφτισε οχτώ παιδάκια διαφόρων ηλικιών.

Επιπρόσθετη χαρά και συγκίνηση μάς έδωσε και η εις Διάκονο Χειροτονία του ευλαβέστατου Barnabe Koyo από το Abidjan. Το Ιερό Μυστήριο το τελέσαμε την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, στον Καθεδρικό Ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος Χριστού στην Άκκρα. Ο νέος μας Διάκονος, έγγαμος με τρία παιδιά, προς το παρόν θα λειτουργεί μαζί με τον πατέρα Ιερεμία στο Abidjan. Ο πατήρ Ιερεμίας είναι ο πνευματικός πατέρας του και έχει αναλάβει και την καθοδήγηση του. Ευχόμαστε σύντομα και πρεσβύτερος! Στην ίδια Λειτουργία τιμήσαμε τον π. Ειρηναίο Opoku Ayeh για την προσφορά του στην Εκκλησιά, για να τον ενθαρρύνουμε να είναι πάντα υπόδειγμα προς μίμηση προς τους αδελφούς του.

Ευχόμαστε ο Θεός να μας δίνει πάντοτε τέτοιες χαρές!

Ευχομαι, με την ευκαιρια της επετειου των 60 χρόνων, ο Θεος να σας δινει ετη πολλα και καρποφορα.

Ταπεινός συνεργάτης σας
στον Αμπελώνα του Κυρίου

† Ο Ακκρας Πετρος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων