Ανάγκη ανασυγκρότησης

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Σας χαιρετώ στο όνομα του Αγίου Τριαδικού Θεού. Παρακαλώ να δεχθείτε τη συγγνώμη μου για την παρελθούσα σιωπή μου. Εδώ στην Καλκούτα της Δυτικής Βεγγάλης συνεχίζω τον ιεραποστολικό αγώνα και με την έμπρακτη συμπαράσταση της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, η οποία είναι συνοδοιπόρος της Ιεραποστολής στην Ινδία από τον μακαριστό ιεραπόστολο Αθανάσιο Ανθίδη.

Συνεχίζω λοιπόν ανάμεσα σε πλήθος πολλών αναγκών και κοινωνικών προβλημάτων:

Ο ετήσιος μεγάλος τυφώνας μάς επισκέφθηκε και πάλι αιχμαλωτίζοντας στη δυστυχία τους Ορθόδοξους χωρικούς μας. Η απελπισία τους είναι έκδηλη και προσπαθούμε όπως μπορούμε να τους βοηθήσουμε.

Το παλαιό διαμέρισμα–αρχονταρίκι δίπλα στον ελληνικό Ιερό Ναό του Σωτήρος Χριστού έχει ανάγκη άμεσης ανακαίνισης. Το ίδιο ισχύει και για τα ελληνικά κοιμητήρια, τα οποία αυτή τη στιγμή παρουσιάζουν εικόνα εγκατάλειψης.

Μετά από μεγάλη προσπάθεια δημιουργήθηκε το ιδιωτικό μας σχολείο μας στην περιοχή Μπακεσουάρ. Τώρρα οι εκπαιδευτικές αρχές προκειμένου να δώσουν επίσημη άδεια λειτουργίας ζητούν να ανεγερθεί και τρίτος όροφος. Οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και η ανάγκη να διατηρήσουμε το ιεραποστολικό έργο επίσης.

Να έχετε την ευλογία του Θεού.

Αδελφή Νεκταρία

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων