Ο Χριστός είναι που εμπνέει

Το δίπτυχο «διδαχή» και «διακονία» εκφράστηκε σε απόλυτο βαθμό στο πρόσωπο του θεανθρώπου Ιησού Χριστού. Η διδασκαλία Του καταργεί όλα τα στερεότυπα της εποχής. Αποδέχεται και ανυψώνει τη γυναίκα, καταργεί τη δουλεία, τα σύνορα και συγχωρεί την αμαρτία. Ομορφαίνει τον άνθρωπο, τον υιοθετεί. Στέκεται δίπλα του, επουλώνει κάθε πληγή του, τον απαλλάσσει από την πείνα, ειρηνεύει τους φόβους του. Το παράδειγμά Του κλήθηκαν ν’ ακολουθήσουν οι Απόστολοι αμέσως μετά την Πεντηκοστή. Για να μείνουν απερίσπαστοι στο κηρυκτικό έργο χωρίς να εγκαταλείψουν τη φιλανθρωπία, εξέλεξαν τους επτά διακόνους.

Η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, εμπνεόμενη από το έργο των επτά διακόνων, για περισσότερα από 15 χρόνια στηρίζει τους ιεραποστόλους αποστέλλοντας containers με ανθρωπιστική βοήθεια (τρόφιμα, εκκλησιαστικά και ιατρικά είδη κ.ά.). Η προτροπή του λόγου του Θεού: «μηδεὶς τὸ ἑαυτοῦ ζητείτω, ἀλλὰ τὸ τοῦ ἑτέρου ἕκαστος (Α΄ Κορ. 10:24)» και η προσπάθεια υλοποίησής της μάς γεμίζει χαρά, μετατρέπει τη διακονία μας σε πανηγύρι.

Ένα γλέντι ουράνιο στο οποίο, ενώ πηγαίνεις να ωφελήσεις, φεύγεις ωφελημένος. Αυτά μόνο στην Εκκλησία γίνονται!
Αυτά μόνο κοντά στον Χριστό τα ζεις! Άλλωστε τον Χριστό δεν αρκεί να τον μαθαίνεις στη θεωρία, είναι ανάγκη να τον ζεις
στη διακονία!

Κωνσταντίνος Μεταλλίδης

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων