Ένα κινητό ιατρείο

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε.

Για μία ακόμη φορά είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι με τη Χάρη του Αγίου Τριαδικού Θεού μας και τη δική σας συμβολή φυσικά μπήκαν τα θεμέλια και έτσι ξεκίνησε η δημιουργία ενός μεγαλόπνοου έργου για την Ορθοδοξία στην Ανατολική Ουγκάντα και ιδιαίτερα για την Ιερά Επισκοπή μας: το Ιεραποστολικό Κέντρο. Σας ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας για αυτή τη συμβολή σας. Ευελπιστούμε ότι, πρώτα ο Θεός, μαζί θα συνεχίσουμε έτσι ώστε να γίνει δυνατή η αποπεράτωσή του.

Ένα θέμα που δεν ήταν στα σχέδιά μας να ασχοληθούμε σε αυτή τη χρονική στιγμή, αλλά λόγοι πέραν των επιθυμιών μας, αλλά και λόγω της σημαντικότητας και της αμέσου ανάγκης καθιστούν επιτακτική την ανάγκη να σας το αναφέρουμε:

Η ανάγκη δημιουργίας ενός κινητού ιατρείου στην περιοχή Κανάπα της Ανατολικής Ουγκάντας. Πρεσβείαις της Υπεραγίας Αυτού Μητρός, υπάρχει ένα οικόπεδο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να κατασκευαστεί αυτό το κτήριο, στην καινούργια μας ενορία της Αγίας Τριάδας. Και αναφέρουμε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη καθώς υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας, που δυστυχώς πολλές φορές υποκύπτουν από ασθένειες, που είναι εύκολη η θεραπεία τους αλλά δεν υπάρχουν κάπου να τους παρασχεθεί η ιατροφαρμακευτική βοήθεια. Ή ακόμα πρέπει να υποστούν μεγάλες μετακινήσεις προκειμένου να βρουν κάποιον γιατρό για να τους κοιτάξει. Και σε αυτό το κομμάτι ευελπιστούμε στην βοήθειά σας, και είμαστε σίγουροι ότι όλοι οι Άγιοι που είναι ιατροί στο επάγγελμα θα σας βοηθούν και θα σας χαρίζουν την υγεία σας σωματική και πνευματική.

Τα μέρη που διακονούμε είναι μέρη που δυστυχώς λέξεις όπως «ασφάλιση υγείας», «δωρεάν παιδεία», «σύνταξη» δεν έχουν ακουστεί ποτέ. Οι άνθρωποι ξέρουν ότι πρέπει να παλεύουν για τα πάντα και πρέπει να βρουν τρόπους για να ζήσουν. Όπως λέει μια τοπική παροιμία «ο φτωχός δεν αρρωσταίνει»! Γιατί όταν αρρωστήσει, πρέπει να πληρώσει τα πάντα. Αν δεν έχει λεφτά, τότε κάνει τον σταυρό του και προσεύχεται να τον κάνει καλά ο Θεός.

Τέλος, σας παρακαλώ όπως συνεχίσετε να εύχεστε για το θέμα της κατηχήσεως και ευαγγελισμού των ανθρώπων που διψούν να μάθουν και να γνωρίσουν τον Χριστό, και να γίνουν μέλη της Ορθοδόξου Εκκλησίας, έτσι ώστε να σταματήσουν να περπατούν στο σκοτάδι και να γίνουν παιδιά του φωτός. Οι ιερείς μας μοχθούν νυχθημερόν για αυτές τις ψυχές, γινόμενοι τα πάντα και κάνοντας τα πάντα για να τους κερδίσουν (= να τους βοηθήσουν), ακολουθώντας τον Παύλειο λόγο. Για αυτό σας ειμαστε πάντα ευγνώμονες για κάθε βοήθεια στην Ιεραποστολή μας που οπωσδήποτε κάνει ευκολότερη τη διακονία τους στον τομέα του ευαγγελισμού και της κατηχήσεως.

Μετά ευχών,

† Ο Τζίντας & Ανατολικής Ουγκάντας Σίλβεστρος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων