Ο θάνατος συντροφεύει παιδικές πεταλούδες

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Οι μέρες τρέχουν στον νου, όπως ο ιδρώτας καθημερινά στους ιθαγενείς αδελφούς μας εδώ στη Νότια Μαδαγασκάρη.

Ίσως τα περισσότερα εδάφη εδώ να είναι αφιλόξενα από γεωφυσικής άποψης, αλλά τα ειλικρινή αισθήματα αγάπης των κατοίκων αναπληρούν τη δυσμενή θέση τους ανοίγοντας ένα αισιόδοξο παράθυρο χριστιανικής ελπίδας προς την ιεραποστολική μας πορεία.

Είναι στιγμές που το δάκρυ της απελπισίας για την επιβίωση ενώνεται με το δικό μας σε ένα σταθμό συγκινήσεων και αισθημάτων!

Σε κάθε φιλόξενο χωριό προσπαθούμε να καλλιεργήσουμε και να φυτέψουμε σπόρους Ορθοδόξου χριστιανικής πίστης… Πολλές φορές αισθανόμαστε το χαμόγελό τους να λούζει την καρδιά μας.

Καθώς οδεύουμε, συναντάμε ξαφνικά και την απεραντοσύνη της θλίψης, όταν βλέπουμε ο θάνατος να συντροφεύει παιδιά, που πριν λίγο έπαιζαν με τις πολύχρωμες πεταλούδες.

Τα αναζητούμε στην ανατολή της ζωής τους. Όμως νέες παιδικές πεταλούδες εξακολουθούν να πετούν στην αιωνιότητα.

Αναπέμπουμε τις θερμές μας ευχαριστίες προς τον Κύριο μας Ιησού Χριστό για τους φίλους και δωρητές μας από την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, η οποία είναι πρωτοπόρος σ’ αυτή την θεάρεστη πνευματική και κοινωνική μας προσπάθεια.

Εκ της Ιεράς Επισκοπής

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων