Καθαρό νερό για όλους

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!

Ας δοξάζουμε πάντοτε και περί πάντων το υπερύμνητο και υπερδεδοξασμένο όνομα του Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού «δι’ οὗ ἐλάβομεν τὴν ἀπολύτρωσιν» κατά τον μέγα Απόστολο τών Εθνών, τον Ουρανοβάμονα Παύλο.

Αδελφοί μου αγαπητοί και περιπόθητοι, μας αξίωσε ο Θεός, ημάς τους ταπεινούς και αναξίους, να εγκαινιάσουνε πρό ολίγων ημερών μια νέα γεώτρηση στον περιβάλλοντα χώρο τού Ι. Ναού Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας, που είναι καρπός της αγάπης σας.

Ευχόμαστε οι πρεσβείες της Αγίας να είναι πλούσιες σε σας τούς πολύτιμους συνεργάτες της ιεραποστολικής μας διακονίας και στην ευλογημένη δωρήτρια. Ο Θεός να την αξιώνει πάντοτε να ελεεί, διά να εύρει έλεος την ημέρα της Κρίσεως.

Δεν μπορείτε, καλοί μου συγκυρηναίοι να αντιληφθείτε τη χαρά και την ευγνωμοσύνη τών εδώ αδελφών, γι’ αυτό το ανεκτίμητο δώρο τού Θεού, το καθαρό νερό.

Ακόμη ένα πηγάδι από την πηγή της καρδιάς σας

Πολλοί συνάνθρωποι μας από το ποίμνιό μας βαδίζουν καθημερινά αρκετά χιλιόμετρα γιά να το προμηθευθούν και αυτό όχι καθαρό. Θα πρέπει κατόπιν να βρουν ξύλα για να το βράσουν στη φωτιά, ώστε να καταστεί πιόσιμο.

Όπως γνωρίζετε το νερό είναι το αναγκαιότερο και πολυτιμότερο υλικό αγαθό, για την εν γη παροικία μας. Γι’ αυτόν τον λόγο, η διάνοιξη γεωτρήσεων, όχι απλών πηγαδιών, είναι στις προτεραιότητές μας. Οι γεωτρήσεις έχουν το πλεονέκτημα ότι εξασφαλίζουν καθαρό νερό καθ’ όλη τη διάρκειαν τού έτους.

Έχουμε αρκετές ενορίες χωρίς γεώτρηση. Όχι μόνο παρακαλούμε αλλά εκλιπαρούμε την αγάπη των αναγνωστών του εγκρίτου περιοδικού σας, να αποταμιεύουν χρήματα, να δημιουργούν ομάδες αγάπης για διάνοιξη γεωτρήσεων, διότι το ποσό που χρειάζεται για κάθε μία απ’ αυτές είναι αρκετά μεγάλο: 6.000 ευρώ.

Γνωρίζω ότι μία παροιμία λέγει: «Οι πολλοί κάνουν τον ένα». Γνωρίζω επίσης την οικονομική ανεπάρκεια πολλών εν Ελλάδι αδελφών.

 Ομως καλοί μου αδελφοί δεν πρέπει να λησμονείτε ότι, όπως εις την περίπτωσιν της ιάσεως του Παραλύτου από τον Κύριον, η συνεργασία πολλών βοήθησε να υπερπηδηθούν τα εμπόδια ώστε να φθάσει ο παράλυτος έμπροσθεν του Κυρίου και να λάβει την ίαση, τοιουτοτρόπως και στην περίπτωση μας είμαι βέβαιος ότι η συνεργασία πολλών μπορεί να επιφέρει θαυμαστά αποτελέσματα προς δόξα Θεού και ανακούφιση των εμπεριστάτων αδελφών του Μαλάουι.

Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι το Πνεύμα το Άγιον θα νεύσει σε καρδίες δεκτικές, ώστε να συνδράμουν σε αυτό το έργο της Αγάπης, προς Δόξαν του εν Τριάδι Προσκυνητού Θεού ημών.

Μετά πολλών ευχών

Ο Μαλάουι Φώτιος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων