Ένα όραμα για την Εκκλησία μας στην Ουγκάντα

Στις αρχές του έτους εξελέγη νέος Μητροπολίτης Καμπάλας ο Μητροπολίτης από Μουάνζας Ιερώνυμος. Ο Σεβασμιώτατος είναι Ουγκαντανός και γνωρίζει άριστα τις συνθήκες που επικρατούν στη χώρα του και στην ιεραποστολική της πραγματικότητα.

Καταβάλλεται προσπάθεια για τη διοικητική αναδιοργάνωση της Ι. Μητροπόλης. Ο νέος Μητροπολίτης έχει επιλέξει αξιόπιστα πρόσωπα που τον βοηθούν στη διακονία. Έχει δώσει εντολή να γίνει μια μελέτη για την οικονομική της ανόρθωση.

Ωστόσο υπάρχουν πολλές προκλήσεις, με κυριότερη την έλλειψη κατάρτισης του έμψυχου δυναμικού για τις διάφορες διακονίες. Η ιερατική μας σχολή έχει κλείσει εδώ και καιρό. Όπως συμβαίνει και αλλού στην Αφρική, οι ιερείς μας δεν λαμβάνουν τακτικό μισθό ούτε έχουν ασφάλεια. Τα σχολεία και τα ιατρεία μας υπολειτουργούν, ενώ κτηριακά είναι σε άσχημη κατάσταση. Τα σχολεία μας συνεχίζουν το ελπιδοφόρο έργο τους, όμως πάνω από 300 παιδιά σε διάφορες βαθμίδες της εκπαίδευσης αναζητούν υποτροφίες. Επιπλέον, θα άξιζε όλη αυτή η προσπάθεια να επιστεγαστεί με την ίδρυση ενός Ορθόδοξου πανεπιστημίου, ονείρου πολλών ετών!

 Έχοντας όλα αυτά στο νου, παλεύουμε για την ανεύρεση λύσεων. Επίσης, είναι ανάγκη να κτισουμε τον Καθεδρικό ναό της Αγίας Σοφίας εδώ στην πρωτεύουσα Καμπάλα

† Ὁ Καμπάλας Ιερώνυμος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων