Στιγμές ζωής

Χριστός Ανέστη αδέρφια μου!

Ο Ιερός Κλήρος, το ποίμνιο της Ιεράς μας Μητροπόλεως, και εγώ προσωπικά σας στέλνουμε, μαζί με την αγάπη μας, τις Πασχαλινές μας ευχές. Το φως της Αναστάσεως ας φωτίζει όλο τον κόσμο. Ας φέρει την πολυπόθητη ειρήνη ανάμεσα στα αδέρφια μας, την ενότητα και την αδελφοσύνη στην Εκκλησία μας και ας οδηγήσει λαούς και έθνη στον Φωτοδότη Κύριό μας.

Θα ήθελα, με την ευκαιρία αυτή, να σας ενημερώσω για μερικά στιγμιότυπα από τη ζωή της Μητροπόλεώς μας.

Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα

Συγκινητικό ήταν το πρώτο μου Πάσχα στην Γκάνα. Βλέπετε, η πανδημία δεν επέτρεψε να ταξιδέψω πέρυσι και να γιορτάσω τις Άγιες Ημέρες στην έδρα μου. Συμμετείχα και προσευχήθηκα με τους πιστούς μας. Συμπορευθήκαμε προς τον Γολγοθά και την Ανάσταση του Κυρίου μας. Η ταπείνωση τους, η ευλάβειά τους, η συμμετοχή τους ας είναι υπόδειγμα για όλους μας, που δυστυχώς έχουμε ταυτίσει την Αγία Ανάσταση του Θεανθρώπου με κόκκινα αβγά και αρνί στη σούβλα.

Η επαναλειτουργία της σχολής της Breman

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την επαναλειτουργία του σχολείου της Breman. Το σχολείο είχε κλείσει λόγω κορονοϊού. Πετύχαμε φέτος να ξανανοίξει. Πήρε ξανά τα πρώτα του βήματα με το νηπιαγωγείο και την πρώτη τάξη δημοτικού κάτω από την επίβλεψη του πάτερα Ισαάκ και της πρεσβυτέρας του, εκπαιδευτικών και των δύο. Το σχολείο προσφέρει και μεσημεριανό γεύμα για τους μαθητές που ίσως να μην είχαν να το φάνε στα σπίτια τους.

Ο Ιερός Ναός του Σωτήρος Χριστού και του Αγίου Ιακώβου

Στα θεμέλια βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Σωτήρος Χριστού. Η οικοδομή βρίσκεται δίπλα στον Ιερό Ναό Αγίου Ιάκωβου του Αδελφοθέου. Ο παλιός Ναός του Αποστόλου απειλείται από την επέκταση της πόλης. Ο Ναός ακουμπάει τον κεντρικό δρόμο της πόλης και οι αρμόδιοι μάς έχουν πληροφορήσει ότι σύντομα θα πρέπει να κατεδαφιστεί για να πλατύνουν τον δρόμο. Η ενορία προνόησε και έβαλε ήδη τα θεμέλια του νέου Ιερού Ναού, αφιερωμένου στον Σωτήρα Χριστό και τον Άγιο Ιάκωβο τον Αδελφόθεο, που θα είναι και ο Καθεδρικός Ναός της Κεντρικής περιοχής της Γκάνας. Ελπίζουμε ότι με την Χάρη του Θεού, θα προλάβουμε την ανέγερση και τη λειτουργία του νέου Ιερού Ναού και του πρεσβυτερίου του πριν την κατεδάφιση του παλαιού Ναού.

Εορτασμοί Σαράντα ετών Ενσωμάτωσης

Συνεχίζουν οι προγραμματισμοί για τις εκδηλώσεις των εορτών για τα σαράντα έτη ενσωμάτωσης των ιθαγενών της Γκάνας στην κανονική Ορθόδοξη Εκκλησία – το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής. Σημαντική θέση θα λάβει σ’ αυτές, η μεγάλη κατασκήνωση νεολαίας, που λόγω κορονοϊού δεν έγινε εδώ και δυο χρόνια.

Ταπεινός συνεργάτης σας
† Ο Άκκρας Πέτρος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων