Ανάσταση πίστεως

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Η Ανάσταση του Kυρίου μας μεταμορφώνει τα πάντα. Αλλάζει και διαφοροποιεί την αντίληψή μας για τον κόσμο και την ζωή, για την ψυχή μας και για το σκοπό της ζωής μας.

Βιωματική ευγνωμοσύνη για την ύπαρξη μας και συνεχή και ακαταλύτη Δοξολογία προς τον Δημιουργό μας είναι οι καρποί της Αναστάσεως του Κυρίου μας και ο τρόπος συμβιώσεως του Αναστημένου Χριστού.

Τα πάντα φωτίζονται, γίνονται καθαρά, γίνονται χαρούμενα, γίνονται ελπιδοφόρα, γίνονται αληθινά, γίνονται Ουράνια, γίνονται Νέα.

Αυτή η Ανάσταση του Κυρίου μας είναι που δίνει νέα ώθηση και στην διακονία της Εκκλησίας μας προς τους νεοφώτιστους αδελφούς μας των νησιών του Ειρηνικού Ωκεανού.

Οι δυσκολίες δεν εξαφανίζονται, τα προβλήματα δεν εξαλείφονται, οι αδυναμίες δεν λιγοστεύουν. Όμως η δική μας δύναμη, η δική μας διάθεση, η δική μας αντίληψη, η δική μας ελπίδα, ο δικός μας ενθουσιασμός, η δική μας αγάπη μεγαλώνουν, θεριεύουν, γιγαντώνονται μέσα στο φως και τη χαρά της Αναστάσεως.

Και όλα αυτά προς δόξαν Θεού μέσω της διακονίας και αναπαύσεως των εμπεριστάτων αδελφών μας.

Τα σύνορα των κρατών επιτέλους άνοιξαν, η μετάβαση μας στα νησιά καθίσταται δυνατή, η συναναστροφή μας με τους αδελφούς μας γίνεται πραγματικότητα.

Οι επισκευαστικές εργασίες στο ορφανοτροφείο της Αγίας Ταβιθά, στο ιεραποστολικό κέντρο του Σαμπέτο, στο Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο ναό των Αγίων Νικολάου και Αθανασίου στην Λαμπάσα και στους ναούς του Αγίου Γεωργίου και Αποστόλων στην Τόνγκα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Η υποστήριξη της καθημερινής ζωής των παιδιών του ορφανοτροφείου και των αδελφών μας συνεχίζεται αλλά και η αγορά τριών αυτοκινήτων βαν για την εξυπηρέτηση των ιεραποστολικών κλιμακίων έχει ήδη πραγματοποιηθεί με την βοήθεια και την οικονομική συνδρομή καλών Χριστιανών–αγγέλων του Θεού.

Η έλευση του Μιχαήλ και της καλής του συζύγου Μέγκαν από την Αμερική, που έχουν τη διάθεση για προσωπική συνεισφορά στην ιεραποστολή για τα επόμενα δύο χρόνια, είναι πραγματικότητα. Έχουν εγκατασταθεί στα Φίτζι με τα τέσσερα παιδιά τους.

Τέσσερις νέες υποψήφιες μοναχές στο Μοναστήρι της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Λαοτόκα βρίσκονται καθοδόν προς την Ελλάδα για να λάβουν για ένα ικανό χρονικό διάστημα βιωματικές μοναστικές εμπειρίες σε ευλογημένο μοναστήρι της Ελλάδος υπό την πνευματική καθοδήγηση έμπειρων γεροντισσών ώστε να βάλουν γερά θεμέλια στην κλήση του Θεού για την νέα τους ζωή.

Έφτασε επίσης η ώρα ώστε ο πατέρας Βαρθολομαίος με την πρεσβυτέρα του να μεταβούν στην Τόνγκα για το επόμενο έτος και εκεί να διακονήσουν τους ήδη βαπτισμένους αδελφούς μας αλλά και να καλέσουν στο Ορθόδοξο βάπτισμα και νέους ντόπιους ανθρώπους που αναζητούν και θέλουν να ζήσουν την χάρη του Θεού. Η ανάσταση του Κυρίου μας τα κάνει όλα πιο φωτεινά, πιο χαρουμενά, πιο αισιόδοξα, πιο όμορφα, πιο αγαπητικά.

Ας πάρουμε όλοι μέρος σ’ αυτό το πανηγύρι της Νέας Ζωής και ας ζήσουμε στην καρδιά μας την αναγνώριση της Θεότητος όπως έκανε ο Θωμάς, την χαρά των Μυροφόρων, την ευγνωμοσύνη του παραλύτου και του τυφλού, υιοθετώντας το φρόνημα της Σαμαρείτιδος και Ισαποστόλου, καθοδηγούμενοι από την σοφία των Αγίων Πατέρων, έτσι ώστε να ζούμε την Ανάσταση του Κυρίου μας, μέσα στην αγάπη Του.

Να γίνουμε νέοι, να γίνουμε αναστημένοι άνθρωποι, ζώντας με μόνο σκοπό την Ευχαριστία και την Δοξολογία του Παναγάθου Θεού.

Χριστός ανέστη, αδελφοί μου!

† Ο Νέας Ζηλανδίας Μύρων

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων