Οίκος Κυρίου

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!

Με τη δική σας βοήθεια, συνεχίζουμε το έργο της Ιεραποστολής στην Ουγκάντα.

Πάντα εύχομαστε ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός να σας χαρίζει υγεία και χαρά. Να είσαστε πάντα ευφραινόμενοι με όλα τα αγαθά, πνευματικά και υλικά που σας δίνει ο δωρεοδότης Κύριος.

Με την χάρη του Θεού, την ευλογία του πάπα και Πατριάρχη μας κ.κ. Θεοδώρου, και την δική σας βοήθεια, συνεχίζουμε το Ιεραποστολικό έργο μας μέ διάφορες δυσκολίες και ανάγκες πολλές αλλά μέ την προσευχή και την εμπιστοσύνη μας στον Κύριο, του οποίου η αγάπη, μας ενώνει μ’ εσας, φίλοι της Ιεραποστολής μας, που μας βοηθάτε στο μεγάλο αυτό έργο.

Οι Ανάγκες της Ιεραποστολής μας είναι πολλές, ενώ πολλαπλασιάστηκαν και με τις δυσκολίες από το λοκντάουν της τωρινής πανδημίας που δυσκόλεψε πάρα πολύ τους φτωχούς αδελφούς μας εδώ στην Ουγκάντα. Πολλές φορές γίνομαι αποδέκτης αιτημάτων από τους κληρικούς μου και το πιστό πλήρωμα και κάθε φορά σηκώνω το βλέμμα μου στον ουρανό και παρακαλώ τον Χριστό να μας βοηθήσει, ώστε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και τις ανάγκες μας.

Ανάμεσα στις πολλές δυσκολιες και ανάγκες όμως, λέω να σας γράψω αυτή την φορά, ζητώντας τις προσευχές σας για την μεγάλη ανάγκη των Ιερών Ναών στην Εκκλησία μας εδώ. Χρήζει η Ουγκάντα από Ναούς αγαπητοί μου αδελφοί. Αρκετές Ορθόδοξες κοινότητες παραμένουν δίχως Ναούς, και παρακαλούμε τον Κύριο, να μπορέσουμε έστω μερικούς απλούς Ναούς να κτίσουμε στα Ιεραποστολικά κέντρα μας, για τους Χριστιάνους μας αλλά και για τους κατηχουμένους. Να συνεχίσουμε έτσι το κήρυγμα του Ευαγγελίου, την κατήχηση στην Ορθόδοξη πίστη στους διψασμένους πνευματικά ανθρώπους που ποθούν να ακούσουν για την Ορθοδοξία, να οργανώνουμε γύρω από αυτούς τους Ναούς τις φιλανθρωπικές δραστηριότητες μας για την έκφραση της εν Χριστώ αγάπης στους φτωχούς αδελφούς μας.

Με 35.000€ μπορούμε να κτίσουμε έναν Ιερό Ναό σε ένα από τα Ιεραποστολικά κέντρα μας που δεν έχουν. Οι Ναοί είναι τόποι παρουσίας του Θεού με ένα ιδιαίτερο τρόπο, γι’ αυτό άξιον και δίκαιον έστι να ευπρεπιστούν καλά με ωραιότητα, για την δόξα του Κυρίου και προς την δική μας ευλογία. Μπορούμε όταν είμαστε φτωχοί να λατρεύουμε τον Θεό με απλότητα και σε φτωχικούς Ναούς και σε καλύβες και σε σπίτια πιστών, ακόμα και κάτω από φυλλωσιές των δένδρων, αλλά όμως είναι μεγάλη ευλογιά και χαρά αν μπορέσουμε να φτιάξουμε και έναν ωραίο Ναό προς δόξα Θεού. Για αυτό εύχεστε αδελφοί, ευχεστε να βρεθούν δωρητές να κτίσουμε έστω και απλούς αλλά ωραίους Ναούς και στην Ιεραποστολή μας στην Ουγκάντα, για να αναπαύονται εκεί οι ψυχές των φτωχών Ορθοδόξων βαπτισμένων και κατηχουμένων.

Παρακαλώ, αγαπητοί μου αδελφοί στην Ελλάδα, μη μας ξεχνάτε. Βάλτε μας στις προσευχές σας. Προσφέρετε ό,τι μπορείτε και να έχετε την βεβαιότητα πως στην Ιεραποστολή όλα πιάνουν τόπο. Τίποτε δεν πάει χαμένο και ούτε μας περισσεύει κάτι.

Με ευχές και αγάπη Χριστού
† Ο Γκούλου Σίλβεστρος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων