Χριστός Ανέστη! Kristo Azuukidde! Kristo Ocer!

Αγαπητοί αδελφοί μου,

Για τη λαμπροφόρα εορτή των εορτών, δεχτείτε τις ολόθερμες και εγκάρδιες ευχές μου από τη μακρινή Ουγκάντα, ώστε ο Αναστάς Κύριος να χαρίζει υγεία και δύναμη, στην ζωή σας και σε κάθε καλό έργο σας.

Με την χάρη του Θεού, συνεχίζουμε το Ιεραποστολικό έργο μας για τον ευαγγελισμό των διψασμένων πνευματικά ανθρώπων που ποθούν να ακούσουν για την Ορθοδοξία, που επιθυμούν να γίνουν μέλη της Εκκλησίας του Χριστού, και για την έκφραση της εν Χριστώ αγάπης προς τους φτωχούς αδελφούς μας.

Οι δυσκολίες και οι ανάγκες πολλές, αλλά με την προσευχή και την εμπιστοσύνη μας στον Θεό, τα ξεπερνάμε και πορευόμαστε με τα μέσα τα οποία έχουμε και διαθέτουμε στο ιεραποστολικό μας έργο.

Δόξα τω Θεώ που με δεχθήκατε στην ιεραποστολική αγκαλιά σας. Πολλαπλές οι ευχαριστίες μου προς όλους όσοι προσφέρουν για εμένα τον ελάχιστο επίσκοπο της Ουγκάντας. Σας ευγνωμονώ γι’ αυτή την πηγαία αγάπη σας που διακονεί σε αυτό το θεάρεστο ιεραποστολικό έργο προς διάδοση της Ορθόδοξης πίστης στα έθνη.

Σκέφτομαι πολλές φορές, εκεί που ευρίσκομαι αιχμάλωτος στην ανθρώπινη οδύνη του ποιμνίου μου ότι δεν είμαι μόνος, καθόσον τρία σημαντικά στελέχη του Δ.Σ. της Αδελφότητάς σας έχουν επισκεφθεί, κατά διάφορες χρονικές περιόδους, την πολυπαθή πατρίδα μου.

Ένα πηγάδι από την πηγή της καρδιάς σας

Ασφαλώς και γνωρίζετε τις πολλαπλές βιοτικές ανάγκες που αντιμετωπίζω καθημερινά. Από μικρό παιδί γνωρίζω ότι ο μακαριστός π. Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος τα πρώτα ιεραποστολικά του βήματα τα έκανε στην πατρίδα μου. Αυτός ήταν και ο πνευματικός ιδρυτής της «Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής», πρώην «Φίλων της Ουγκάντα» το 1963.

Σας παρακαλώ να μας έχετε στις προσευχές σας. Ό,τι μας προσφέρετε θα είναι μια ανακούφιση για όλους εμάς που εργαζόμαστε στο γεώργιο του Χριστού.

Αυτή την περίοδο που ο παγκόσμιος πληθυσμός πειράζεται από τον Covid-19, η προσπάθειά μας εστιάζεται στη δημιουργία φαρμακείων σε κάθε απομακρυσμένη περιοχή της Επισκοπής μας, ώστε η πρόσβαση των ανθρώπων να είναι όσο το δυνατόν εφικτή. Γνωρίζουμε ότι το εγχείρημά μας είναι δύσκολο, αλλά η αγάπη για τον συνάνθρωπο υπερνικά κάθε εμπόδιο. Ένα φάρμακο, ένα χάπι, ένα εμβόλιο, λίγο καθαρό νερό μπορεί να σώσει ανθρώπινες ζωές. Όπως και μία απλή εξέταση μπορεί να προλάβει κάποια θανατηφόρα ασθένεια. Δεν σας κρύβω πως και εγώ προσωπικά πέρασα τον δικό μου Γολγοθά, αλλά δόξα τω Θεώ!

✝ Ο Γκούλου Σίλβεστρος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων