Προγραμματισμοί και εργασίες στην Κατάγγα

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Χριστός ανέστη. Εύχομαι η χάρις του Αναστάντος Χριστού να ενισχύει όλους μας.

Με τις ευχές και προσευχές του Μακαριωτάτου μας πάπα και Πατριάρχου Θεοδώρου Β΄, η Ιερά Μητρόπολις Κατάνγκας συνεχίζει να εκτελεί και να αυξάνει το ιεραποστολικό της έργο. Δύο χρόνια τώρα όμως, οι συνάξεις των πιστών αλλά και τα σεμινάρια των ιερέων και διακόνων ακινητοποιήθηκαν λόγω πανδημίας και γι’ αυτό φέτος από μήνες μπροστά θέσαμε σε ενέργεια το πρόγραμμα και εφαρμογή το πώς θα γίνει με τον καλύτερο τρόπο το σεμινάριό μας.

Οι συνεργάτες στο ιεραποστολικό έργο έθεσαν τον εαυτό τους στη διάθεση και υπακοή, το πώς θα γίνει το σεμινάριο με τον καλύτερο τρόπο, γι’ αυτό θα χρησιμοποιηθούν και δάσκαλοι θεολόγοι εξ Ελλάδος διά μέσου διαδικτύου. Πρόβλημα μεγάλο αποτελεί η μετακίνηση των ιερέων για ένα εικοσαήμερο, ας ελπίσουμε ότι κάποιοι θα ευαισθητοποιηθούν και θα συνδράμουν και σ’ αυτή την αποστολή, διότι κάποιοι ιερείς έρχονται από 500 χιλιόμετρα και πλέον και απαιτούνται έξοδα, διότι καταφθάνουν οι περισσότεροι με τις μοτοσυκλέτες.

Στις γειτονιές του Κολουέζι

Παράλληλα έχουν προγραμματισθεί εγκαίνια ιερών ναών, όπως του Αγίου Νικολάου Κολουέζι, του Αγίου Γερασίμου Tsiabulas, των Αγίων Κηρύκου και Ιουλίτας Lwankoko, του Αγίου Ηρωδίωνος Tsiamunzaka και αλλού. Ο π. Παντελεήμων Πούλος φρόντισε και πάλι να αποστείλει σε πλεονασμό όλα τα απαραίτητα των εγκαινίων, διότι εδώ μάς είναι δυσεύρετα.

Τα πρότυπα σχολεία μας δουλεύουν κανονικά και με ζήλο, γιατί για μεγάλο διάστημα ήταν σε απραξία λόγω του COVID-19 και τώρα με γοργό ρυθμό εργάζονται για να καλύψουν το κενό που δημιουργήθηκε.

Συνεχίζονται τα οικοδομικά έργα στην Ιερά Μητρόπολη Κατάνγκας, όπως στον Ιερό Ναό του Αγίου Ηρωδίωνος η περίφραξη του οικοπέδου, του μικρού εντευκτηρίου και άλλων εργασιών. Εντός των ημερών του Ιουνίου θα θεμελιωθεί ο Ιερός Ναός του Ευαγγελισμού (δωρεά ανωνύμου δωρητή εκ Θεσσαλονίκης), ενώ θα γίνει η θεμελίωση του Ιερού Ναού του Προφήτου Ηλιού στο Γκόλφ Kolwezi και άλλων μικρών ναών στην ύπαιθρο.
Η αποπεράτωση του νηπιαγωγείου μας σταμάτησε λόγω της κρίσης, αλλά και πάλι ελπίζουμε ότι γρήγορα θα συνεχισθούν οι εργασίες.

Ας ελπίσουμε ότι με τις προσευχές του προκαθημένου μας όλα θα πάνε καλά και θα ευλογηθούν και ο Παντελεήμων Κύριος θα μας διαφυλάξει από τη φοβερή πανδημία, για να συνεχίζουμε την ταπεινή προσπάθειά μας.

Ευχαριστώ εκ καρδίας που τόσα χρόνια στέκεστε αρωγοί στο έργο μας, και ιδίως αυτούς τους μήνες μέσα στην κρίση της πανδημίας.

✝ O Κατάγγας Μελέτιος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων