Ο πρώτος Ιερός Ναός στην Καμπίντα

Η προσευχή, η ικεσία και ο πόθος πολλών ετών έλαβαν σάρκα και οστά στην πόλη Καμπίντα της Ι. Μητροπόλεως Κανάγκας με την ανέγερση του πρώτου εκεί Ιερού Ναού επ’ ονόματι της Παναγίας Τριάδος.

Μέχρι τώρα, οι λατρευτικές ανάγκες των πιστών της Καμπίντα εξυπηρετούνταν σε έναν ναό από λάσπη, τον οποίον όμως η ευλάβεια τους και η αγάπη τους για τον Θεό φρόντισε να τον καλλωπίζουν και να τον διατηρούν καθαρό.

Ιερεύς της ενορίας είναι ο π. Δημήτριος Lubamba, ο οποίος διακρίνεται για την ευλάβεια του, την καλοσύνη του, την συνεχή δράση του αλλά και για τον φόβο του Θεού που εργάζεται στην ψυχή του. Ήδη από την πρώτη μου επίσκεψη στην Καμπίντα, η οποία είναι και έδρα επαρχίας, υποσχέθηκα στον ιερέα και στους πιστούς ότι θα φρόντιζα να κτυπήσω πόρτες προκειμένου να ανταποκριθώ στο ευσεβές αίτημα τους για την ανέγερση ναού.

Η παράκληση και το αίτημά μου έτυχαν θετικής ανταποκρίσεως από τα δραστήρια μέλη της Αδελφότητος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής στη Θεσσαλονίκη και ιδιαιτέρως της αξιοτίμου κυρίας Α., που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της. Οι εργασίες προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα υπό την καθημερινή επιτήρηση του εφημερίου π. Δημητρίου αλλά και με την προσφορά εργασίας των γυναικών που μεταφέρουν καθημερινά άμμο και νερό στα κεφάλια τους συμβάλλοντας στην ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού.

Ο Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος, υπό κατασκευή

Ευχαριστούμε από καρδιάς την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής για τη συνεχή στήριξή της στο ιεραποστολικό έργο της Μητροπόλεώς μας αλλά και για τη συγκεκριμένη ευεργεσία με την ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος. Βεβαίως ιδιαίτερη θα είναι η προσευχή μας για τη δωρήτρια των χρημάτων κυρία Α., που θα μνημονεύεται εσαεί, πρωτίστως στο ιερό θυσιαστήριο του Ιερού αυτού Ναού αλλά και στις καρδιές των χριστιανών της Καμπίντα.

Η Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής δεν είναι πρώτη φορά που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μας για ανέγερση Ναού στην Μητρόπολη Κανάγκας καθώς προ ενός έτους ανταποκρίθηκε στην ανέγερση και άλλου Ιερού Ναού επ’ ονόματι του Οσίου Παισίου του Αγιορείτου.

Η Μητρόπολη Κανάγκας θα της είναι πάντοτε ευγνώμων.

✝Ο Κανάγκας Θεοδόσιος

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων