Βαπτίσεις στα νησιά Φίτζι

Αγαπητοί μου αδελφοί,

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση σε ολόκληρο τον κόσμο η πανδημία COVID-19. Η αναμέτρηση του πιο «σοφού» πλάσματος του σύμπαντος, του ανθρώπου, με την πιο μικρή μορφή ζωής του κόσμου. Η καθημερινή ζωή έχει αλλάξει δραματικά για όλους σε όλο τον κόσμο.

Εδώ, στη μακρινή από την Ελλάδα γωνιά του κόσμου, την Ωκεανία, τα πράγματα δεν διαφέρουν και πολύ. Στη Νέα Ζηλανδία και τα νησιωτικά κράτη της Ωκεανίας, οι συνέπειες της πανδημίας αντιμετωπίζονται από τους υπεύθυνους με αποτελεσματικό τρόπο. Σε κανένα μέρος της Ι.Μ. Νέας Ζηλανδίας δεν υπάρχει ενεργό κρούσμα κορωνοϊού σήμερα. Ένα όμως από τα εν ισχύι μέτρα είναι η διακοπή της αεροπορικής συγκοινωνίας μεταξύ της Νέας Ζηλανδίας και των νησιών Φίτζι, Τόνγκα και Σαμόα, η οποία δεν μας επιτρέπει να μεταβούμε εκεί.

Αυτή η πραγματικότητα μάς μαθαίνει να ζούμε και να λειτουργούμε με διαφορετικό τρόπο.

Τα τεχνολογικά μέσα, το τηλέφωνο, οι υπολογιστές, οι κάμερες, τα προγράμματα επικοινωνίας έχουν γίνει πια καθημερινότητα. Τα προμηθευτήκαμε και μαθαίνουμε καθημερινά να τα χρησιμοποιούμε. Αφού η φυσική παρουσία και επαφή των ανθρώπων έχει ανασταλεί, έχουν αντικατασταθεί με τη μεσολάβηση του υπολογιστή και του τηλεφώνου.

Σ’ αυτές τις συνθήκες κάτι θαυμαστό επιτελέστηκε στα νησιά Φίτζι το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021.

Έλαβε χώρα η βάπτιση 12 παιδιών και ενηλίκων στον Ι. Ναό της Αγίας Τριάδος, στο Saweni, από τους ντόπιους ιερείς π. Βαρθολομαίο Senibulu και π. Γεώργιο Singh. Oi νεοφώτιστοι ανυπομονούσαν για αυτή την ημέρα. Η ζωή στο ορφανοτροφείο της Αγίας Ταβιθάς και στην ενορία της Αγίας Τριάδος άλλαξε!

Όλα τα παιδιά του ορφανοτροφείου πλέον θα μετέχουν στη Θεία Λειτουργία. Τα ονόματά τους θα μνημονεύονται στην Αγία Πρόθεση, η μερίδα τους θα μπαίνει στο κοινό Ποτήριο της Ζωής από το οποίο θα κοινωνούν όλοι το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού.

Η εν Χριστώ πνευματική γέννηση των νεοφώτιστων Εμμέλειας, Ιωάννας, Ιουλιανού, Ιωακείμ, Ιουλιανής, Νικόδημου, Μακρίνας, Εμμανουήλ, Απολλώ, Ανδρέα, Πέτρου & Σάρρας, μάς έδωσε όλους χαρά.

Σας παρακαλούμε, αγαπητοί μου αδελφοί, να βάλετε στην προσευχή σας τα παιδιά μας καθώς και εσάς ευλογημένοι πατέρες, πρεσβύτεροι της Εκκλησίας μας, να τους μνημονεύετε στην πρόθεσή σας.

Τα νέα μέλη της Εκκλησίας μας

Σας ευχόμαστε να έχετε υγεία σωματική και πνευματική, να διέλθετε αυτή την περίοδο της δοκιμασίας αλώβητοι σωματικά και να καταστείτε πνευματικά ωριμότεροι και ωφελημένοι, έχοντας επαναξιολογήσει τη ζωή, τις προτεραιότητες, τους σκοπούς και τα θέλω σας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς. γιατί σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο δεν έχετε σταματήσει ούτε στιγμή να μας δείχνετε την αγάπη σας και να μας υποστηρίζετε με την αγαθή προσευχή σας και με την οικονομική σας βοήθεια.

Σας ευχαριστούμε πολύ!

Με πολλή αγάπη Χριστού
✝Ο Νέας Ζηλανδίας Μύρων

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων