Χρειαζόμαστε βοήθεια στην Κατάνγκα

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Ήδη έλαβα την ειδοποίηση από την τράπεζα για την αποστολή εκ μέρους σας 20.000 € για την εκκλησία του Ευαγγελισμού και 5.520 € για τους φοιτητές του προγράμματος της εκπαιδευτικής υιοθεσίας και εύχομαι κάθε ευλογία σε όλους σας. Αυτές τις ημέρες τελειώνουμε την εκκλησία του Αγίου Ηρωδίωνος στο Κολουέζι, την τρίτη ενορία εντός της πόλεως, και ελπίζω σύντομα να αρχίσουμε την ανοικοδόμηση της εκκλησίας του Ευαγγελισμού στο συνοικισμό Manika, γιατί οι Χριστιανοί μας αυξήθηκαν κατά πολύ.

Ο καθημερινός μας αγώνας είναι σκληρός και επίπονος, αλλά και ευλογημένος, όταν βλέπουμε τους Χριστιανούς μας να αγωνίζονται και να θυσιάζονται για τον Χριστό. Η ταλαιπωρία τους δεν περιγράφεται, για αυτό και όλο τους συμπαραστεκόμαστε ποικιλοτρόπως. Αυτές τις ημέρες που άνοιξαν τα σχολεία, τους μοιράσαμε γραφική ύλη και άλλα αναγκαία πράγματα, Όμως, τα παιδιά πηγαίνουν στα σχολεία θεονήστικα χωρίς να βάλουν κάτι στο στόμα τους. Γι’ αυτό απευθύνομαι στην ευλογημένη Αδελφότητά σας, αν μπορείτε να μας βοηθήσετε με ένα δεκάτονο κοντέινερ με διάφορα τρόφιμα και είδη, για να ανακουφίσουμε την πείνα τους.

Ελπίζουμε στην αγάπη σας και στην ευσπλαχνία του Θεού και γι’ αυτό δεόμαστε εκ των προτέρων να σας δίνει δύναμη και ευλογία για να συνεχίζετε το ευλογημένο αυτό έργο σας.

† Ο Κατάνγκας Μελέτιος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων