Στηρίζοντας τον πτωχό

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Ως ενδεδυμένος τη χάρη της αρχιεροσύνης, δοξάζω τον Κύριο και Θεό του ελέους και των οικτιρμών, διότι επέβλεψε επί την αναξιότητα μου.

Ως Ιεραπόστολος Επίσκοπος, αισθάνομαι πολύ ελεημένος από τον Κύριό μου, διότι «εκραταιώθη το έλεος Αυτού επ’ εμέ, τον ελεεινό και ανάξιο δούλο Του», ώστε να διακονώ το μέγα έργο τής Εκκλησίας Του. Αυτό του Ευαγγελισμού των ανθρώπων, που βρίσκονται μακράν από τη φιλτάτη πατρίδα μας, την Ελλάδα.
Ευλογημένοι συνοδοιπόροι στο έργο αυτό είστε εσείς, που διαβάζετε αυτές τις γραμμές και ευαισθητοποιείσθε από το περίσσευμα και υστέρημά σας, να συμπαρίστασθε στις πολλές ανάγκες που αντιμετωπίζουμε. Πνευματικές και υλικές. Οι προσευχές σας μας δίνουν δύναμη και υπομονή, ώστε να συνεχίζουμε τον πολύπλευρο αγώνα μας μετά χαράς, «αφορώντες εις τον της πίστεως αρχηγόν και τελειωτήν Ιησούν».

Πρέπει να γνωστοποιήσουμε στην αγάπη σας ότι συνεχίζουμε την παροχή φαγητού στα πτωχά παιδιά των ενοριών της επισκοπής μας.

Αδελφοί μου, μη λησμονούμε, ότι κατά τη δευτέρα Του παρουσία ο Χριστός και Θεός μας θα μας κρίνει, κυρίως, από το κατά πόσον εξασκήσαμε την Αγάπη.

Ευχαριστούμε από καρδίας, για ό,τι μετά χαράς προσφέρετε στον αγώνα μας για τον αναγκεμένο αδελφό μας. Ο Δίκαιος κριτής να σας ανταποδώσει εκατονταπλάσια και ζωήν αιώνιον.

† Ο Μαλάουι Φώτιος


Θερμές ευχαριστίες

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Ευχαριστώ για μια ακόμη φορά για το ενδιαφέρον σας προς την ιεραποστολική μας προσπάθεια, που την περίοδο αυτή που διανύουμε, περνά πολλές δυσκολίες.

Τα συσσίτια μας έχουν μειωθεί κατά πολύ, διότι οι δωρεές προς τούτο είναι ελάχιστες. Όμως, δεν απελπιζόμαστε. Παρακαλούμε τον Άγιο Θεό να αυξάνουν οι άνθρωποι τής προσφοράς στην Πατρίδα μας, ιδιαιτέρως στην φτωχομάνα, όπως αποκαλείται η πόλη του Αγίου Δημητρίου, η ιστορική συμπρωτεύουσα της Πατρίδας μας, η όμορφη Θεσσαλονίκη μας.

Επαινούμε από καρδίας την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής και όλους όσοι συμμετέχουν σ’ Αυτόν τον ωραίο αγώνα της Αγάπης. Εσείς αποτελείτε την οπισθοφυλακή μας. Δίχως τη δική σας συμβολή, το ιεραποστολικό έργο μας δεν θα ήταν σε θέση να στέκεται όρθιο, στις επάλξεις τού αγώνα. Ευχαριστούμε, ευχαριστούμε, πάλιν και πολλάκις.

Αδελφοί μου περιπόθητοι, χαρά και στέφανος μου, είη το όνομα Κυρίου ευλογημένον από του νυν και έως του αιώνος. Ό,τι εποιήσατε και θα ποιήσετε για τα φτωχά παιδιά του Μαλάουι, τα παιδιά μας, τα παιδιά του Χριστού, στον Κύριό μας Ιησού Χριστό ποιείτε.

Δώστε Αγάπη και πάρτε Αιώνια Βασιλεία κοντά στον Σωτήρα και Λυτρωτή μας, το Α και το Ω, τον Βασιλέα των καρδιών μας, τον Κύριον Ιησού Χριστό, στον οποίον ανήκει η Δόξα, η τιμή και η προσκύνησις εις τους αιώνας των αιώνων. Αμήν.

Μετά πολλών ευχών και απείρου ευγνωμοσύνης
† Ο Μαλάουι Φώτιος

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων