Δυσκολίες και όραμα

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Και πάλι μου δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί σας και να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς όλους εσάς που βοηθάτε το πνευματικό και ανθρωπιστικό έργο μας στη μακρινή Ουγκάντα, διά του οποίου ανακουφίζονται όλοι όσοι χτυπούν την πόρτα μας και ζητούν βοήθεια.

Είναι αλήθεια πως η πανδημία του COVID-19, που ταλανίζει όλη την ανθρωπότητα, δεν άφησε κι εμάς ανεπηρέαστους και ανέγγιχτους. Είχαμε ήδη τις διάφορες ασθένειες που προκαλούνταν λόγω των μολύνσεων και της αδυναμίας της οποιασδήποτε περίθαλψης και τώρα έρχεται να προστεθεί και ο θανατηφόρος αυτός ιός που προσβάλει τους ήδη ταλαιπωρημένους ανθρώπους μας.

Ευχαριστούμε πολύ για τη γεώτρηση

Ως επίσκοπος, είμαι στο πλευρό όλων, χωρίς να διακρίνουμε μεταξύ αυτών που αποτελούν μέλη της Ορθόδοξης Εκκλησίας και αυτών που πρεσβεύουν ή πιστεύουν σε κάτι άλλο.

Έτσι και η γεώτρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην ενορία του Αγίου Νεκταρίου στο χωριό Παλάλο, και για την οποία εκφράζουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας προς την Αδελφότητα Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής, δεν έγινε μόνο για τα μέλη της Εκκλησίας, αλλά έχουν πρόσβαση σε αυτήν όλοι όσοι έχουν ανάγκη του πολυτιμότατου αυτού αγαθού. Εύχομαι να βρεθούν περισσότεροι αδελφοί μας, που να βοηθήσουν για να ξεδιψάσουν και άλλους συνανθρώπους τους σε άλλες περιοχές, οι οποίοι στερούνται αυτού του αγαθού και είναι αναγκασμένοι να δημιουργούν αυτοσχέδιους λάκκους, για να συγκεντρώνουν τα βρόχινα νερά για τις ανάγκες τους, τα οποία όμως είναι μολυσμένα.

Όλα αυτά απαιτούν θερμές προσευχές, πολύ κόπο, πολλές θυσίες, καλούς συνεργάτες και ανθρώπους που έχουν διάθεση για προσφορά.

Δόξα τω Θεώ, δεν απογοητευόμαστε. Εκεί όπου υπάρχει αδυναμία να ξεπεράσουμε κάποια ανάγκη, ο Θεός έρχεται δια των προσευχών μας και μας δίνει λύση. Θέλω να γνωρίζεται ότι το ποίμνιό μου έχει βαθιά πίστη και ελπίζει στον Θεό. Δεν ερχόμαστε να χτυπήσουμε την πόρτα της καρδιάς σας ως επαίτες. Μας λείπουν πολλά, αλλά έχουμε αξιοπρέπεια. Με αυτά τα λίγα προσπαθούμε να φέρουμε σε πέρας τις λειτουργικές μας ανάγκες και τις ανθρωπιστικές μας δραστηριότητες.

Παράκληση για βοήθεια να χτίσουμε ένα πνευματικό κέντρο

Δεν είναι μόνον οι εκκλησίες που πρέπει να χτιστούν, ή να ευπρεπιστούν όπου υπάρχουν, είναι και τα κέντρα τα οποία πρέπει να δημιουργηθούν σε κάθε ενορία για να μπορούν οι άνθρωποι να έχουν πρόσβαση σε σχολείο, σε ιατρείο, σε ένα πνευματικό κέντρο, για να έχουν τα απαραίτητα εφόδια στην καθημερινή τους ζωή. Όχι μόνο για τους πιστούς, αλλά και για τους ιερείς μας που έχουν κι αυτοί ανάγκη επιμορφωτικών σεμιναρίων, για να μπορεί η διακονία τους να φέρει καρπούς.

Επ’ αυτού η Ιερά Επισκοπή μας, κάνει κάθε δυνατή προσπάθεια να δημιουργήσει ένα κέντρο ώστε να μπορούν οι ιερείς μας και οι κατηχητές μας να παρακολουθούν κάποια φροντιστηριακά μαθήματα που θα βοηθήσουν το έργο τους. Ελπίζουμε ότι κι αυτή μας η προσπάθεια θα βρει αρωγούς. Αλλά και το χτίσιμο του επισκοπείου είναι ένα από τα έργα το οποίο πρέπει υλοποιηθεί, για να γνωρίζουν τα μέλη της Εκκλησίας και όλοι όσοι θέλουν να επικοινωνούν μαζί μας, πως υπάρχει συντονιστικό κέντρο όλων των δραστηριοτήτων της ιεραποστολικής μας διακονίας, όπου θα μπορούν να επικοινωνούν και να αντλούν την οποιαδήποτε πληροφορία θελήσουν.

Αγαπητοί μου, και πάλι ευχαριστώ όλα τα μέλη και τους φίλους της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής για την σημαντική προσφορά σας. Μνημονεύω την κάθε ευεργεσία που μας προσφέρετε και εύχομαι ο Θεός να ανταποδώσει την αγάπη σας πολλαπλάσια και πλουσιοπάροχα.

Πάντοτε υγιαίνετε και ειρηνεύετε,

†Ο Γκούλου Σίλβεστρος

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων