Χειροτονία του πρώτου Ιερέα Μασάι στην Τανζανία

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια αλλά και απλότητα, όπως συνηθίζεται στην Αφρική και με τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Αλεξανδρείας, ο έως της σήμερον διάκονος π. Ηλίας Κatasiko χειροτονήθηκε πρεσβύτερος από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ειρηνουπόλεως κ. Δημήτριο.

Το συγκινητικό μυστήριο της χειροτονίας του π. Ηλία, που αξίζει να τονίσουμε ότι είναι ο πρώτος Ορθόδοξος Ιερέας στην Τανζανία που κατάγεται από τη φυλή των Μασάι, τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό της Αγίας Παρασκευής στην πρωτεύουσα της Τανζανίας Νταρ Ες Σαλαάμ, ο οποίος κτίσθηκε το 1952.

Την κυριακάτικη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν με υποδειγματική τάξη το προεδρείο και πολλά μέλη της Ελληνικής Κοινότητος, αλλά και πάρα πολλοί ιθαγενείς από διάφορες φυλές της Τανζανίας, αλλά στην πλειοψηφία τους από τη φυλή των Μασάι, οι οποίοι στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και μετά την εορταστική «Τράπεζα Αγάπης» πανηγύρισαν και συνεχάρησαν με το δικό τους πρωτόγονο αφρικανικό τρόπο τον πρώτο ιερέα στην Τανζανία από την φυλή τους.

Ο π. Ηλίας θα είναι υπεύθυνος της Ιεραποστολής για την φυλή των Μασάι, στην ευρύτερη περιοχή του Ιεραποστολικού μας Κέντρου στην πόλη Morogoro στην Ανατολική Τανζανία, όπου υπάρχουν περίπου 30 πρωτόγονες κοινότητες (νομάδες) των Μασάι και ήδη έχουμε ιδρύσει 6 νέες ενορίες.

† Ο Ειρηνουπόλεως Δημήτριος

Δείτε περισσότερα

Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Κένυα

Διαδικτυακή σύναξη με καλεσμένο τον Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακάριο από τη μακρινή Κένυα
το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, στις 8 το βράδυ

Οι ιερείς μας στην Μπουκόμπα

«Ἐμπρός, πατέρες, ἄς ξεσηκωθοῦμε καί ἄς ἐργασθοῦμε. Ἄς ξεκινήσει ἡ Ἱεραποστολή» φώναξε ἕνας ἡλικιωμένος Ἱερεύς καί χειροκρότησαν ὅλοι οἱ Ἱερεῖς πού συμμετεῖχαν