Καταστροφή στην Μπέιρα

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Με πολλή χαρά και ευγνωμοσύνη επικοινωνώ μαζί σας, γιατί γνωρίζω τα φιλάνθρωπα σπλάγχνα και το μεγάλο ενδιαφέρον που έχετε για την πρόοδο της Εξωτερικής Ιεραποστολής.

Αδελφοί μου, ερωτώ: Είναι δυνατόν να υπάρξει πνευματική καρποφορία στην Επισκοπή μας, εάν οι στέγες των Ιερών Ναών είναι κατατρυπημένες; Ασφαλώς όχι.

Καλοί μου Χριστιανοί, συγκυρηναίοι της διακονίας της αγάπης, ευρισκόμεθα στη δυσάρεστη θέση να σας πληροφορήσουμε ότι ένας από τους ιστορικούς ναούς του Πατριαρχείου μας στην Μπέιρα της Μοζαμβίκης, της οποίας η μέριμνα μού ανετέθη από τον Μακαριώτατο Πατριάρχη, ο οποίος είχε κτισθεί με κόπο και θυσίες από τους συμπατριώτες μας προ 110 ετών, υπέστη μεγάλες ζημιές από φονικό κυκλώνα που έπληξε την περιοχή.

Gustave Deghilage

Χτυπάμε με διακριτικότητα και με σεβασμό την πόρτα της καρδιάς σας, παρακαλώ δε με πόνο ψυχής. Βοηθήστε, βοηθήστε όσο δύνασθε για την αποκατάσταση του Ιερού αυτού Ναού, ώστε να λειτουργείται απρόσκοπτα και να οδηγούνται ψυχές στην αιώνια βασιλεία του Σωτήρος και Κυρίου Ιησού Χριστού.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την πάντοτε ολόθυμη διάθεση να συμπαρίστασθε στον αγώνα μας.

Ο Μαλάουι Φώτιος

Δείτε περισσότερα

Η Ορθόδοξη Ιεραποστολή στην Κένυα

Διαδικτυακή σύναξη με καλεσμένο τον Μητροπολίτη Ναϊρόμπι κ. Μακάριο από τη μακρινή Κένυα
το Σάββατο 24 Απριλίου 2021, στις 8 το βράδυ

Οι ιερείς μας στην Μπουκόμπα

«Ἐμπρός, πατέρες, ἄς ξεσηκωθοῦμε καί ἄς ἐργασθοῦμε. Ἄς ξεκινήσει ἡ Ἱεραποστολή» φώναξε ἕνας ἡλικιωμένος Ἱερεύς καί χειροκρότησαν ὅλοι οἱ Ἱερεῖς πού συμμετεῖχαν