Με τα κύματα της θάλασσας

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Με την Χάριν του Κυρίου μας βρεθήκαμε στη Ελλάδα στις 5 Ιουλίου, συνοδεύοντας τρία παιδιά από το Ορφανοτροφείο της Ιεραποστολής της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Ζηλανδίας στα νησιά Φίτζι, τον Μωυσή, τον Βασίλειο και τον Γαβριήλ, προκειμένου να φοιτήσουν στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, να μάθουν την ελληνική γλώσσα και τα ιερά γράμματα και αν θέλει ο Θεός να αποτελέσουν στο μέλλον τους πρώτους ντόπιους μορφωμένους Ιερείς των νήσων Φίτζι.

Το ταξίδι αυτό είναι το επιστέγασμα μιας προσπάθειας πολλών ανθρώπων από τα Φίτζι, τη Νέα Ζηλανδία, την Αυστραλία και την Ελλάδα διάρκειας 18 μηνών, κατά την οποία χρειάστηκε η έκδοση 31 εγγράφων για κάθε παιδί μαζί με την μετάφραση και την επικύρωση της γνησιότητός τους, προκειμένου να εκδοθούν οι άδειες εισόδου στην Αυστραλία και την Ελλάδα, η άδεια σπουδών στην Ελλάδα, η αποδοχή και η εγγραφή στην Πατμιάδα Εκκλησιαστική Σχολή, τα εισιτήρια και η ταξιδιωτική ασφάλεια ενός έτους για κάθε παιδί. Επίσης δαπανήθηκαν 3.500 ευρώ ανά παιδί για την διεκπεραίωση όλων των παραπάνω. Ήταν μία διαδικασία που δεν είχε πραγματοποιηθεί ξανά στο παρελθόν και αποτελεί πολύτιμη παρακαταθήκη για το μέλλον καθώς αποκτήθηκε η απαραίτητη γνώση για να κρατηθεί ανοικτός ο δρόμος και να ενδυναμωθεί η σχέση μεταξύ Φίτζι και Ελλάδος.

Η υπομονή και η επιμονή απετέλεσαν πολυτίμους συμμάχους. Η ενατένιση του τελικού στόχου έδινε δύναμη. Η προσευχή και η επίκληση του Παναγίου ονόματος του Θεού ξεπερνούσε της δυσκολίες. Φθάσαμε στον πρώτο σταθμό. Προχωράμε για τον επόμενο με τη Χάρι του Παντοδυνάμου Θεού. Δόξα τω Θεώ.

Ψάλλουν τα παιδιά του ορφανοτροφείου μας στα Φίτζι

Κατά τους 6 προηγούμενους μήνες, πραγματοποιήθηκε επίσης επιτυχημένη προσπάθεια μεταβάσεως στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας του π. Παναγιώτου από τα Φίτζι, προκειμένου να υποβληθεί σε διπλή εγχείρηση στο δεξιό οφθαλμό για την θεραπεία και την αποκατάσταση μέρους της οράσεως του. Η όραση έχει απολεσθεί τελείως εκ του αριστερού οφθαλμού λόγω διαβητολογικού προβλήματος. Η διπλή μετάβαση σε χρονικό διάστημα 3 μηνών και οι ενεργηθείσες επεμβάσεις από τον επανάφεραν την όραση του δεξιού οφθαλμού στο 40% από 10% και βαίνει συνεχώς βελτιούμενη. Θαυμαστό το αποτέλεσμα της συνεργασίας στο όνομα του Κυρίου μας Ιησού Χριστού. Όπου είναι συνηγμένοι 2 ή 3 στο όνομά Του εκεί είναι και Αυτός. Δόξα τω Θεώ.

Εμείς είμαστε μικροί και αδύναμοι. Ο Πανάγαθος Θεός στέλνει τους Αγγέλους του και φωτίζει στο μυαλό και στην καρδιά μας το θέλημά του και δίδει και την δύναμη για την πραγματοποίησή του. Ευχόμαστε να μας καταστήσει ικανούς να το αντιλαμβανόμαστε, να το αποδεχόμαστε και να το διακονούμε πάντοτε. Προς Δόξαν Του.

Ευχόμενος πλούσια τα ελέη του Παναγάθου Θεού σ΄ εσάς, τους συνεργάτες σας και τους αναγνώστες του περιοδικού σας, διατελώ,

† Ο Νέας Ζηλανδίας Μύρων

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων