Ο Χριστός στην Ωκεανία

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Σ΄ όλα τα μέρη που επισκέπτομαι κατά την ενημερωτική περιοδεία μου, μένω έκπληκτος από τους καρπούς των κόπων του σεβασμίου προκατόχου μου, νυν Σεβ. Μητροπολίτου Γάνου και Χώρας κ. Αμφιλοχίου.

Όπως πληροφορούμαι, η συμβολή του περιοδικού σας ήταν καθοριστικής σημασίας. Οι προσφορές αγάπης των αναγνωστών σας έδωσαν πολύ επιστηριγμό και απετέλεσαν τα απαραίτητα εφόδια υλοποιήσεως του ιεραποστολικού οράματος του Γέροντος Αμφιλοχίου. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς και ευχόμαστε όπως ο Πανάγαθος και Δωρεοδότης Θεός, να συνεχίσει να σας χαρίζει πλούσια τα ελέη του και την επίγνωση της Αυτού Αληθείας, ώστε και μέσω εσάς να απλώνεται και να μεγαλώνει η επί γης παρουσία Του.

Το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στο Raglan της πόλεως του Hamilton της Νέας Ζηλανδίας η βάπτιση της πρώτης οικογενείας Μαορί, του Πέτρου και της Μαρίας με τα 4 παιδιά τους, κατόπιν της πολυμήνου κατηχήσεώς τους από τον καλό μας Ιερέα π. Γεώργιο Κανέλλη. Παρακαλούμε πολύ να προσεύχεστε.

Στο Βασίλειο της Τόγγας, όπου ανεγείρεται ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου βρέθηκαν επί 4 μήνες (από Φεβρουάριο 2018 έως και Ιούνιο 2018) δύο Έλληνες τεχνίτες και με την βοήθεια των ντόπιων προχώρησαν αποτελεσματικά το έργο. Ολοκληρώθηκε το 70% περίπου των επιχρισμάτων του ναού συμπεριλαμβανομένου και του τρούλου. Έκτοτε διενεργήθηκαν μικροεργασίες συντηρήσεως συνεπεία των καιρικών συνθηκών.

Από τις 4 Απριλίου έως και τις 10 Απριλίου ε.έ, βρεθήκαμε με τον π. Μελέτιο και τον π. Παύλο στο βασίλειο αυτό, για να διευθετηθούν τα της νομίμου παρουσίας μας και εκπροσωπήσεως της Ορθοδόξου Εκκλησία στην Τόγγα. Συναντηθήκαμε με σχεδόν όλους τους βαπτισμένους κια τους κατηχούμενους Ορθοδόξους, τελέσαμε τους Δ΄ Χαιρετισμούς της Παναγίας και την Θεία Λειτουργία της Δ΄ Κυριακής της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

Συνήθως ο σωματότυπος των ντόπιων είναι μάλλον ευτραφής, με μελαμψό δέρμα, ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη τους και αγαθή καρδιά. Καλοσυνάτοι και θετικοί. Συναντηθήκαμε με πολλούς ντόπιους, αλλά από κανέναν δεν ακούσαμε κάτι αρνητικό ή κάποια έκφραση αντιρρήσεως. Πάντα με καλή διάθεση, έτοιμοι να βοηθήσουν. Δείχνουν μεγάλο ενδιαφέρον για την πνευματική ζωή, ικανοί να αντιληφθούν υψηλά νοήματα και έτοιμοι να απευθύνουν ζωτικής πνευματικής σημασίας ερωτήματα.

Ο Ιερός Ναός βρίσκεται στην κατάσταση που βλέπεται. Απαιτούνται περίπου 100.000 ευρώ, ώστε οι Ορθόδοξοι Τογγανοί να αποκτήσουν τον δικό τους Ιερό Ναό.

Μετ΄ ευχών και εν Χριστώ αγάπης
† Ο Νέας Ζηλανδίας Μύρων

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων