Φυτεύοντας τη γνώση στο Τιμόρ

Αγαπητοί φίλοι της Ιεραποστολής,

Εφέτος περάσαμε τις άγιες μέρες των Χριστουγέννων με κατάνυξη σε όλες τις κοινότητές μας. Του χρόνου θα εορτάσουμε όλοι μαζί σε μια μεγάλη αίθουσα και θα έρθουν εκπρόσωποι από κάθε κοινότητα. Έλαβα την βοήθειά σας των 15.000 ευρώ για το νοσοκομείο Θεοτόκος, δωρεά του π. Νικολάου Μαρκέτου και δωρητών από το Σύδνεϋ της Αυστραλίας, και σας ευχαριστούμε.

Όπως σας έχω ενημερώσει πολλές φορές, ο Σάββας Marcelino από το Τιμόρ ήρθε ως λαϊκός και σπούδασε στη Θεολογική μας Σχολή του Αγίου Παύλου στο Medan. Πήρε πτυχίο, παντρεύτηκε και πήρε την απόφαση να γίνει ιερέας. Στις 24 Αυγούστου 2018, χειροτονήθηκε πρεσβύτερος. Μεγάλη ευλογία για μας! Τώρα πλέον έχει επιστρέψει στο Τιμόρ για να μεταδώσει το φως της Ορθοδοξίας.

Όπως ξέρετε, αδελφοί μου, ο τομέας της εκπαίδευσης είναι αυτός τον οποίον αναπτύξαμε εξ αρχής και μάς βοήθησε να προσεγγίσουμε χιλιάδες νέους που ενδιαφέρθηκαν για την Ορθοδοξία και βαπτίστηκαν στην Εκκλησία μας. Για να ριζώσει η Ορθοδοξία και στο Τιμόρ, πρέπει να χτίσουμε κι εκεί ένα σχολείο για να μεταδώσουμε στα νέα παιδιά τον λόγο του Θεού. Για το έργο αυτό προστρέχουμε στη βοήθειά σας, καθώς θα χρειαστεί ένα ποσό περί τις 50.000 ευρώ. Ελπίζουμε στην αγάπη σας, για να γίνει πραγματικότητα και αυτό το όραμά μας.

Με αγάπη Χριστού

π. Χρυσόστομος Manalu

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων