Αγώνας ζωής και θανάτου στη Γουινέα

Αγαπητέ Πρόεδρε της Αδελφότητας κ. Σωτήρκε,

Θα ήθελα να σας συγχαρώ για την άξια εκλογή σας στη θέση του Προέδρου και συνεχιστή του έργου που ξεκίνησε ο π. Χρυσόστομος Παπασαραντόπουλος και αφιέρωσαν όλη τους τη ζωή οι αείμνηστοι Παναγιώτης και Έλλη Παπαδημητρακοπούλου.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μου δώσατε να επισκεφθώ την Αδελφότητα την Κυριακή 10 Μαΐου και να μιλήσω για την πορεία του Ιεραποστολικού έργου στη Δυτική Αφρική, και παράλληλα να παρουσιάσω το βιβλίο-αφιέρωμα στο μακαριστό Πατριάρχη Πέτρο Ζ΄. Η εκδήλωση ήταν πράγματι μεγαλειώδης και αντάξια της μνήμης του εκλιπόντος Πατριάρχη.

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι εδώ στη Γουινέα αγωνιζόμαστε να στηρίξουμε τα θύματα του ιού Έμπολα με διανομή τροφίμων και φαρμάκων. H Μητρόπολή μας είναι αυτή που επλήγη χειρότερα από την επιδημία και η μόνη που συνεχίζει να πλήττεται εδώ και 1,5 χρόνο.

Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στη Γουινέα, είναι η έλλειψη καθαρού και τρεχούμενου νερού. Η έλλειψη αυτή συμβάλλει πολύ στη μετάδοση του θανατηφόρου ιού Έμπολα, αφού το συνεχές πλύσιμο των χεριών είναι η καλύτερη προστασία από τον ιό.

P1040808

 

Είναι άμεση ανάγκη τουλάχιστον σε δύο περιοχές της πόλης Κίντιας να δώσουμε στους κατοίκους το θείο δώρο της πρόσβασης σε νερό. Τους χώρους αυτούς επισκέφθηκα κατά τη διάρκεια της τελευταίας μου ποιμαντικής επίσκεψης, και μόνο η παρουσία μου στην περιοχή για τους απελπισμένους συνανθρώπους μας θεωρείται ως δέσμευση για την ανταπόκριση στο αίτημά τους. Επίσης, είναι απαραίτητη η διανομή σαπουνιών και άλλων αντισηπτικών υγρών για την προστασία τους από τον Έμπολα. Για την υλοποίηση των παραπάνω χρειαζόμαστε περίπου 5.000 ευρώ και είστε οι μόνοι που ευαισθητοποιείστε με το έργο μας και ανταποκρίνεστε πάντα θετικά και άμεσα στα αιτήματά μας.

Παρά τις δυσκολίες, συνεχίζουμε τις εργασίες ανέγερσης του Ι.Ν. Αγίων Παρθενίου και Χαραλάμπους στη Γουινέα, για τον οποίο η Αδελφότητά σας συμμετείχε στην αγορά του οικοπέδου, αλλά υπολείπονται 5.000 ευρώ. Επίσης, εκκρεμεί η ανέγερση της Ορθόδοξης Ακαδημίας στον ίδιο χώρο. Για την αποπεράτωση του ισογείου ορόφου με 3 αίθουσες διδασκαλίας, γραφείο καθηγητών και βιβλιοθήκη, απαιτούνται 10.000 ευρώ.

Θα ήταν μεγάλη ευλογία να βρεθεί κάποιος δωρητής να στηρίξει αυτά τα προγράμματα, που θα αποτελέσουν ζωντανή μαρτυρία της Ορθόδοξης πίστης μας σε αυτή τη μουσουλμανική χώρα.

Ο Γουινέας Γεώργιος

Δείτε περισσότερα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων