Nias

Νίας: χορεύοντας με τους σεισμούς

Στα δυτικά της βόρειας Σουμάτρας, απέναντι από την πόλη Sibolga. στέκεται αυτό το υπέροχο νησί του Ινδικού Ωκεανού, αρωματισμένο από την παραγωγή της βανίλιας. Το νησί βρίσκεται πλησίον της γραμμής του Ισημερινού, επάνω στο λιθοσφαιρικό ρήγμα μεταξύ της ευρασιατικής και της αυστραλιανής πλάκας με έντονη σεισμική δραστηριότητα που αποβαίνει συχνά καταστροφική για τη ζωή των Ινδονησίων κατοίκων.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία δε θα μπορούσε να παραβλέψει τον ιεραποστολικό αυτόν αγρό. Πριν από 7 χρόνια, ο ιθαγενής ιεραπόστολος π. Χρυσόστομος Manalu μεταφύτευσε την ορθόδοξη πίστη στις ψυχές των ιθαγενών. Σήμερα υπάρχουν κοινότητες σε πέντε χωριά αλλά και δύο κατηχητές, απόφοιτοι της Θεολογικής Σχολής της πόλης Medan της Σουμάτρας.

Στο νησί έχουν χτιστεί δύο Ιεροί Ναοί επ’ ονόματι των αγίων Παύλου και Μάρθας και του αγίου Νικολάου, μία κλινική και ένα ορθόδοξο σχολείο. Οι κάτοικοι, ευγνώμονες για την ευεργετική παρουσία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, δείχνουν μεγάλη δεκτικότητα στο μήνυμα του Ιερού Ευαγγελίου, που έχει αλλάξει τη ζωή τους. Παρακαλούμε να προσεύχεσθε για το Νίας, ώστε περισσότερες ψυχές να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον Κύριό μας.

Nias

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων