Ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξανδρος σε ορθόδοξο σχολείο της Νιγηρίας

Εγκαινιάζεται ο Ναός του Αγίου Χριστοφόρου στις 17 Φεβρουαρίου

Αγαπητέ κ. Πρόεδρε και Μέλη του Δ.Σ. της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής,

θα ήθελα να σας γνωρίσω για την πορεία των εργασιών ανεγέρσεως Ι. Ναού Αγίου Χριστοφόρου, τον οποίο χρηματοδοτεί η Αδελφότητά σας, ότι µε τη χάρη του Θεού ολοκληρώθηκε το σοβάτισµα του Ναού και τοποθετήθηκαν όλα τα παράθυρα.

Αυτή τη στιγµή χρίζονται το εικονοστάσιο, οι 3 Αγίες Τράπεζες, ο άµβωνας και ο επισκοπικός θρόνος, από σχέδια παλαιοχριστιανικών βασιλικών. Αυτές οι εργασίες δεν είχαν συμπεριληφθεί στην προσφορά, αλλά το µεν εικονοστάσιο και οι Άγιες Τράπεζες αποτελούν προσφορά του εργολάβου, ο δε άµβωνας και ο θρόνος νιγηριανών ορθοδόξων, που κατάγονται από την περιοχή. Όλα τα πιο πάνω θα επενδυθούν µε κόκκινο τούβλο και η δαπάνη ελπίζουμε ότι θα καλυφθεί από πιστούς της περιοχής. Επίσης έχουν ήδη κατασκευασθεί αρκετά καθίσµατα, δαπάναις των ενοριτών του Ναού.

Θα ακολουθήσει το δάπεδο του Ναού και τέλος θα τοποθετηθούν οι πόρτες. Όλα αυτά θα είναι έτοιμα μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου. Ο ελαιοχρωματισμός του Ναού θα γίνει μετά τα Θεοφάνεια για να είναι έτοιμος για τα Εγκαίνια στις 17 Φεβρουαρίου, Θεού θέλοντος.

Καθώς µε τη χάρη του Θεού πλησιάζει ο καιρός των Εγκαινίων του Ναού του Αγ. Χριστοφόρου από το Μακαριώτατο Πατριάρχη µας, είναι ανάγκη να προβούμε στον απαραίτητο εξοπλισμό του Ναού. Συγκεκριμένα πρέπει να μεριμνήσουμε για την απόκτηση των εξής:

  • 1 Εσταυρωμένου (σώμα),
  • 3 Ευαγγελίων,
  • 2 μικρών αρτοφορίων για τις Άγιες Τράπεζες των παρεκκλησίων,
  • 1 Δισκοπότηρου,
  • 1 Σταυρού Ευλογίας,
  • Εικόνων για το τέμπλο και την κόγχη του Ιερού,
  • Κανδηλίων,
  • Θυμιατό και ζέον,
  • Καλύμματα Αγίων Τραπεζών,
  • τρία σετ εγκαινίων (υλικά, κερί, ανθόνερο, κατασάρκιο κ.α.).

Επίσης, εκφράζω τις πλέον θερμές ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη της τοπικής µας Εκκλησίας για τη χορήγηση υποτροφίας πενταετούς διαρκείας και ποσού οκτακοσίων πενήντα ευρώ κατ’ έτος στον ορθόδοξο φοιτητή Ιάκωβο (James) Nwaba.

Από καρδιάς εύχομαι ο Κύριος να ενισχύει πάντοτε τα βήματά σας σε δρόμους ιεραποστολικής μαρτυρίας, χαρίζοντας σε όλους μακροημέρευση και υγεία, εκπληρώνοντας κάθε προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική προσδοκία.

Με ευγνώμονα καρδιά και ευχές,
† Ο Μητροπολίτης Νιγηρίας Αλέξανδρος

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξανδρος σε ορθόδοξο σχολείο της Νιγηρίας
Ο Σεβασμιώτατος κ. Αλέξανδρος σε ορθόδοξο σχολείο της Νιγηρίας

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων