Οι νέοι της Ουγκάντας κοντά στο Χριστό

Ένα θαύμα στην Ουγκάντα

Ο καλός μας Θεός μάς ευλόγησε και ήρθε κοντά μας ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄. Λειτούργησε στην ενορία του Αγίου Αντωνίου την Κυριακή της Ορθοδοξίας.

Στην ομιλία του ευχαρίστησε το Θεό, ο οποίος τον αξίωσε να βρίσκεται τη μέρα αυτή στην Ουγκάντα, μια χώρα και μια εκκλησία που έχει δώσει πολλά στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Αναφέρθηκε στους πρωτοπόρους της Εκκλησίας αυτής και την πορεία της Ορθοδοξίας στην Αφρική.

Ανακοίνωσε την εκλογή ως Γενικού Επιτρόπου στο Νότιο Σουδάν του π. Ιννοκέντιου Byakatonda  καθηγητή στο Ιερατικό Σεμινάριο Κένυας από την Ουγκάντα, ο οποίος σπούδασε στη Θεολογική Σχολή της Θεσσαλονίκης και ήταν υπό τη φροντίδα της Αδελφότητας Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής Θεσσαλονίκης.

Την ίδια μέρα ευλόγησε τη θεμελίωση του γυναικείου μοναστηριού της Οσίας Μαρίας.

Το θαύμα της ημέρας ήταν η βροχή που έπεσε αμέσως μετά τη θεμελίωση. Είχαμε πολύ καιρό χωρίς βροχές και υπήρχε μεγάλη ανησυχία στον κόσμο και στην κυβέρνηση για μεγάλη ξηρασία. Το Υπουργείο Εσωτερικών είχε εκδώσει ανακοίνωση ο κόσμος να προσέχει πολύ, γιατί δε θα είχαμε βροχές για πολύ καιρό ακόμη. Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιωνάς είχε ενημερώσει τον Πατριάρχη γι’ αυτή τη δυσμενή κατάσταση. Ο Μακαριώτατος ευχήθηκε για αυτό στη Θεία Λειτουργία και σε λίγη ώρα ο Θεός άνοιξε τον ουρανό και μέχρι τώρα βρέχει και ο κόσμος στα χωράφια σπέρνει. Θυμάμαι, ότι,  όταν ήμουνα μικρός, κάθε φορά που ερχότανε στο χωριό μας ο μακαριστός Μητροπολίτης Θεόδωρος έβρεχε.

Κατόπιν, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε τα παιδιά του ορφανοτροφείου στην ενορία της Μεταμορφώσεως, τα οποία τον υποδέχθηκαν με μεγάλη συγκίνηση και χαρά.

π. Ιωάννης Kibuka


Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων