Νεότερα από την ιεραποστολή του Μπόμπο

Μπόμπο, 12/6/09

Με την παρούσα επιστολή, επιθυμώ να σας ενημερώσω για τα έργα τα οποία η Αδελφότητα έχει χρηματοδοτήσει στην Ιερά Μητρόπολη Καμπάλας και πάσης Ουγκάντας -κλιμάκιο Μπόμπο.

1. Αναφέρομαι στο δημοτικό σχολείο στην ενορία του Αγίου Ιωάννου -Gavu-Kibirizi. Το σχολείο αυτό τελείωσε πέρυσι και εκατόν πενήντα παιδιά κάνουν μέσα τα μαθήματά τους. Το πρόβλημα εδώ είναι ότι κάθε χρόνο πρέπει να προσθέτουμε άλλες δύο αίθουσες, μέχρι να φτάσουμε την έβδομη τάξη που πρέπει να έχει ένα κανονικό δημοτικό σχολείο. Συνολικά γύρω μου λείπουν έξι αίθουσες.

2. Το δεύτερο δημοτικό σχολείο στην ενορία της Αγία Παρασκευής -LYN YOMA, τελείωσε αλλά θα λειτουργήσει από του χρόνου. Δεν ήταν δυνατόν επειδή δεν είχαμε καθίσματα και τουαλέτα.

3. Το Κέντρο Υγείας στη μνήμη του ιεραποστόλου και μεγάλου ευεργέτη Παναγιώτη Παπαδημητρακόπουλου θέλει σκέπασμα, παράθυρα, πόρτες και σοβάτισμα.

4. Η εκκλησία του Αγίου Κωνσταντίνου έχει προχωρήσει ικανοποιητικά. Σας παρακαλούμε να μας στείλετε μερικά λεφτά και για τα δύο αυτά έργα σύντομα, γιατί φοβόμαστε για τους τοίχους λόγω των βροχών.

5. Σας ενημερώνω για το πρόγραμμα της εκπαιδευτικής υιοθεσίας. Από φέτος ο αριθμός έφτασε τα πενήντα παιδιά του δημοτικού και έχουμε ήδη λάβει το ποσό των 9.000€ για τα πρώτα τριάντα παιδιά και σας ευχαριστούμε θερμά.

6. Οι βαπτίσεις έγιναν το Μ. Σάββατο και δώσαμε όλα τα ονόματα εκτός από δύο που ήταν πολύ δύσκολο να τα προφέρουμε.

7. Ελάβαμε το χρηματικό ποσό των 10.000€ για το ναό της Ζωοδόχου Πηγής και 8.000€ για το ορφανοτροφείο. Σας είμαστε πολύ ευγνώμονες.

8. Με το τρακτέρ που μας αγοράσατε, έχουμε οργανώσει κανονικά το αγρόκτημά μας. Έχουμε μεγάλη έκταση με μπανανιές, καλαμπόκι και κασάβα (casava). Έχουμε μεταφέρει και τα ζωντανά (αγελάδες και γίδες) που είχαμε στο κέντρο. Έχω μεγάλη ελπίδα στο αγρόκτημα. Το μεγάλο πρόβλημα είναι το νερό. Σας παρακαλούμε να μας βοηθήσετε με ένα πηγάδι. Οι ανάγκες μας μπορεί να σας βάζουν σε πολλές σκέψεις και να σας προβληματίζουν. Πού να πρωτοβοηθήσετε και σε τι; Κι εμείς ντρεπόμαστε αλλά δε γίνεται και αλλιώς. Ο Θεός μας έδωσε ευθύνες σε περιοχές που έχουν τόσες ανάγκες και πρέπει να προσπαθούμε.

Εκ μέρους των ορθοδόξων χριστιανών και των ορφανών παιδιών του κέντρου μας, σας ασπάζομαι.

π. Ιωάννης Κιμπούκα

Δείτε περισσότερα

Χαιρετισμοί από την Καλκούτα

Γράφει η Νίκη Παπαγεωργίου, Καθηγήτρια Τμ. Θεολογίας Α.Π.Θ. Με την ευλογία του Μητροπολίτη Σιγκαπούρης κ. Κωνσταντίνου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ πρόσφατα

60 χρόνια μετά: Εκδήλωση μνήμης Αγίων Ιεραποστόλων